Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Tandri Mar Konradsson kunne ikke gøre en forskel for Skjern Håndbold mod Faaborg ØH. Arkivfoto: Jørgen kirk
Skjern Håndbold 2 blev løbet totalt over ende i første halvleg mod Faaborg ØH, der førte 24-12 ved pausen. Nu skal Skjern håbe på, AGF slår Kolding HK i sidste runde, for ellers rykker Skjern 2 direkte ned.

Skjern: Give slog Kolding HK 33-28.

Hvad har det så med Skjern Håndbolds andethold at gøre? Jo det resultat var ganske vigtigt.

For det er Kolding HK, der skal 'redde' Skjern fra direkte nedrykning til 3. division.

Skjern fik nemlig bøllebank i deres sidste kamp. Hjemme mod Faaborg ØH blev det nederlag på 35-25. Det betyder, Skjern slutter med ti point for 20 kampe.

Kolding HK har ni point og en kamp tilbage - hjemme mod AGF. AGF har ti point. Det værste, der kan ske, er, at AGF i den kommende weekend vinder hjemme over Fredericia. Så vil AGF være reddet, og så vil de ikke have noget at spille for weekenden efter i sidste runde mod Kolding. Skjern skal altså håbe på, at AGF slår Kolding HK, så Skjern i stedet for direkte nedrykning kommer ud i et par nedrykningskampe, hvor alt kan ske.

Skjerns kamp var hurtigt afgjort. Efter et kvarter førte Faaborg 15-8, og Skjerns Nicolai Nielsen havde fået direkte rødt kort for en for voldsom tackling på en spiller, der hang i luften efter en afslutning.

- Fra da af turde vi ikke rigtigt at tackle mere, fortalte Skjerns træner Allan Jørgensen efter kampen.

Der var i hvert fald ikke tacklinger nok i første halvleg, hvor Faaborg scorede uhørte 24 mål.

Men deres bagkæde var nu også god. Meget bedre end normalt for en bagkæde i 2. division. Hurtigt og sikkert spil og den ene fremragende afslutning efter den anden, eller også var der gode oplæg til streg eller fløje. Kontrafasen kørte også. Og uanset hvem Skjern havde i mål, hjalp det intet. Hjemmeholdet havde vel kun en eller måske to redninger i første halvleg.

Skjern kunne ikke følge trop angrebsmæssigt. Der var for mange fejl og for mange afbrændere, og det var ikke sjovt for spillerne at gå til pause bagud med hele 24-12.

Det skal siges, Skjern steppede op efter pausen. Anden halvleg blev vundet 13-11. Men den anden halvleg var et eller andet sted totalt ligegyldig.

Kom så AGF.

2. division herrer

Skjern Håndbold 2-Faaborg ØH 25-35 (12-24)

Målscorere Skjern Håndbold 2: Mathias Gliese 8 (2), Tandri Mar Konradsson 3, Tobias Rasmussen 3, Jeppe Anneberg 3, Frederik Holm 2, Nicolai Nielsen 2, Kristian Hindø 2, Mathias Tang 1 og Daniel Semandini 1. Straffekast: Skjern 2 (2 mål), Faaborg 2 (2 mål). Udvisninger: Direkte rødt kort til Skjerns Nicolai Nielsen og tre udvisninger til Faaborg.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce