Annonce
Skjern Håndbold

Skjern øjner fordel i slutspil - forsatte positiv stime mod tilskuerløs ligaduks: Vi skulle have vundet

Kasper Søndergaard ærgrede sig over, Skjern ikke snuppede begge point, selvom man var stort foran mod Aalborg Håndbold. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Marginaler var det eneste, der holdt Skjern fra at blive det bare andet hold i denne ligasæson, som slog topholdet fra Aalborg. Chancen for point med over i slutspillet synes nu bedre end længe set.

AALBORG: Foran med fem mål med knapt et kvarter igen, en målmand med syv redninger på de første ni forsøg efter pausen og intet hjemmepublikum til at bære Skjern Håndbolds modstander frem. Skjern havde skabt problemer for Primo Tours Ligaens suveræne tophold, Aalborg Håndbold.

Alligevel formåede Skjern lige nøjagtig ikke at hive sejren hjem mod ligaens tophold, da Skjern lørdag gæstede Jutlander Bank Arena uden tilskuere. Kampen endte 28-28, efter en kamp hvor Skjern var bagud det meste af første halvleg, men altså også havde store chancer for at vinde.

- Jeg havde gerne solgt kampen for et point, inden vi tog hjemmefra. Jeg synes, det var flot, vi kæmpede os tilbage. Vi spillede en rigtig, rigtig fin periode midt i anden halvleg. Vi fightede generelt virkelig for det, selvom alt ikke lykkedes for os. Det kan vi virkelig bruge fremover, siger Skjerns cheftræner, Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce

Vi er inde i en opadgående kurve, og så håber jeg, at vi kan holde fast i den.

Claus Dalgaard-Hansen, cheftræner, Skjern Håndbold

Kasper Søndergaard ærgrer sig

Det ærgrer Kasper Søndergaard, som spillede en offensiv hovedrolle i kampens anden halvleg, at man ikke hev sejren hjem.

- Jeg står med fornemmelsen af, at vi skulle have vundet. Helt klart. Når man fører med fem mål midt i anden halvleg, skal man vinde en håndboldkamp, siger han.

Kampen blev spillet uden tilskuere, fordi risikoen for at sprede Coronavirus skal minimeres. Men selv i en anderledes ramme burde Skjern have holdt bedre fast, mener Kasper Søndergaard.

- Det er sådan set ligegyldigt, hvor man spiller henne, og hvor mange tilskuere der er. Man skal være bedre, lidt mere cool. Det er ikke godt nok. Vi må alle sammen se indad. Vi skulle have scoret på vores chancer, siger han.

God pointstime

Med det ene point kan Skjern dog glæde sig over flere ting. For det første er pointformen den bedste længe set med tre ligakampe uden nederlag. Man skal nemlig tilbage til november-december for at finde en bedre pointstime. Fremgangen på pointkontoen bider både Kasper Søndergaard og Skjern-cheftræner Claus Dalgaard-Hansen mærke i.

- Vi er inde i en opadgående kurve, og så håber jeg, at vi kan holde fast i den, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Med det ene point ude mod topholdet, der kun har tabt en enkelt gang, kravler Skjern desuden op på fjerdepladsen i Primo Tours Ligaen. Hvis Skjern beholder den, indtil grundspillet er slut, giver det et point med over i slutspillet.

For at det skal kunne lade sig gøre, skal Skjern håbe på, at BSH taber en af deres tre sidst grundspilskampe, mens Skjern sandsynligvis skal vinde deres to sidste. Både Kasper Søndergaard og Claus Dalgaard-Hansen ser positivt på chancerne for at nuppe fjerdepladsen, selvom Skjern altså ikke helt selv kan afgøre det.

- Vores chancer er bedre nu end inden kampen, siger Kasper Søndergaard.

Fakta

Primo Tours Ligaen

Aalborg Håndbold - Skjern Håndbold 28-28 (16-14)

Mål Aalborg Håndbold: Henrik Møllgaard 8, Mark Strandgaard 4, Tobias Ellebæk 4, Buster Juul 4 (3), René Antonsen 3, Omar Ingi Magnusson 2, Mishels Liaba 2 og Magnus Saugstrup 1.

Mål Skjern Håndbold: Eivind Tangen 5, Jesper Konradsson 5, René Rasmussen 4, Kasper Søndergaard 4, Bjarte Myrhol 3, Jonathan Stenbäcken 2, Thomas Mogensen 2, Anders Eggert 2 (2) og Morten Bjørnshauge 1.

Udvisninger: Aalborg tre, Skjern fire.

Straffekast: Aalborg 3 (3 mål). Skjern 2 (2 mål).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce