x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skjern Å tæt på at oversvømme Lønborgvej

Vandet er tæt på at løbe over Lønborgvej. Foto: Christian Baadsgaard
Advarselsskilte sat op på Lønborgvej, efter vinterens massive nedbør har fået vandstanden til at stige i Skjern Å.

SKJERN: Efter massive regnmængder i de seneste uger, er Skjern Å tæt på at løbe over Lønborgvej ved Hestholm. Havde vandstanden blot været få centimeter højere onsdag formiddag, da Dagbladet var forbi, havde der været oversvømmelse.

Et advarselsskilt på hver side af vejen oplyser trafikanterne om vand på vejen, og i den ene side er vejen fri for vand, mens den i den anden kørebane er sølet til.

Skulle de forbipasserende på Lønborgvej have lyst til at se på naturen fra fugletårnet ved rastepladsen, gør de klogt i at medbringe en båd, for det er den eneste måde at komme ud til fugletårnet, der nu står som en platform i vandet. På bare 10 dage er vandstanden i Skjern Å steget markant med omkring 80 centimeter. Målerstationen ved Gjaldbæk Bro havde onsdag registreret en vandstand på 1,92 meter.

At vandet er ved at være et større problem, kan medarbejderne hos Vej & Park skrive under på. Kommunens Giv et praj-funktion og app'en Skyhost Borgertip er bogstavelig talt ved at blive oversvømmet af henvendelser fra borgere, der vil gøre opmærksom på oversvømmede veje.

- Vi er rigtig glade for, at borgere hjælper os med at påpege fejl og mangler, for alene dét at tjekke asfalten i hele kommunen er uoverkommeligt for os. Vi har over 1.800 kilometer asfaltvej af varierende standarder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det svarer næsten til den afstand, der er fra Ringkøbing til Rom, så vi kan ikke være over alle strækninger og vi vil ikke bruge ressourcer på at køre kommunen rundt for at lede efter problemer, der skal ordnes. Men når det er sagt, så håber jeg også, at folk har forståelse for, at vi har begrænsede ressourcer, og at vi er nødt til at prioritere opgaverne, siger Kristian Korsholm, afdelingsleder i Ringkøbing-Skjern Kommunes Vej & Park-afdeling, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at vandet lige nu står så højt på markerene, at det ikke er muligt at pumpe det væk, da det bare vil løbe tilbage igen. Omkring overfyldte grøfter, så er det ikke muligt at grødeskære sig ud af problemet, da vandet ikke har nogle steder at løbe hen.

Derfor har afdelingen også været ude at sætte advarselsskilte op efter politiets anvisninger. Ret meget mere er der ikke at gøre, før regnen stopper og vandet løber væk.

Skilte er sat op for at advare bilister om vand på kørebanen. Foto: Christian Baadsgaard
Fugletårnet er nu totalt oversvømmet og står som en platform midt i vandet. Foto: Christian Baadsgaard
Det er nok en god ide at have waders på, hvis man skal læse info-tavlen ved Kong Hans Bro. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce