Annonce
Skjern

Skjernåskolen slog et slag for demokratiet

Så blev der udleveret stemmeswedler til elevrådsvalgewt. Pressebillede
Annonce

Skjern: Skjernåskolen har haft demokrati på skoleskemaet de seneste uger i anledning af skolens første elevrådsvalg. Tirsdag kulminerede det med den store valgdag, hvor der også var besøg fra en politiker.

- Det ligner jo et rigtigt valglokale, lød det spontant fra Trine Ørskov, Formand for Børn- og Familieudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, da hun trådte ind i Skjernåskolens aula.

Hun var på besøg i anledning af skolens første elevrådsvalg, som blev markeret i stor stil.

Siden efterårsferien har eleverne forberedt sig på demokratiets festdag, hvor der i klasserne blandt andet er blevet snakket om, hvad demokrati er, hvordan er det er at tabe og vinde, og hvordan sådan en valgproces egentlig fungerer.

Og kandidater? Dem har der været rigeligt af.

De er både blevet interviewet ved valgarrangementer i aulaen og førte valgkamp i klasserne, mens hjemmelavede valgplakater har prydet væggene på skolen.

- Det er et fantastisk projekt og en god måde at få noget virkelighedsnært ned i børnehøjde. Børnene får et indblik i, hvordan demokrati fungerer og samtidig støtter det op om kommunens børne- og familiepolitik, hvor vi lægger vægt på, at eleverne bliver inddraget i hverdagen på skolerne, siger Trine Ørskov i en pressemeddelelse

Hos de ansvarlige var smilene også store, da de efter valgfesten med pølser og brød på menuen gjorde status på forløbet.

- Det er gået over alt forventning, og eleverne er gået op i det med liv og sjæl. Valgdeltagelsen var på 86 procent, hvilket understreger det flotte arbejde, som vores kolleger har gjort for at forberede eleverne, siger Susanne Häusslein, lærer på Skjernåskolen, som sammen med lærer Annie Gottenborg har været tovholder på demokratiforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce