Annonce
Skjern

Skjernåskolen slog et slag for demokratiet

Så blev der udleveret stemmeswedler til elevrådsvalgewt. Pressebillede

Skjern: Skjernåskolen har haft demokrati på skoleskemaet de seneste uger i anledning af skolens første elevrådsvalg. Tirsdag kulminerede det med den store valgdag, hvor der også var besøg fra en politiker.

- Det ligner jo et rigtigt valglokale, lød det spontant fra Trine Ørskov, Formand for Børn- og Familieudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, da hun trådte ind i Skjernåskolens aula.

Hun var på besøg i anledning af skolens første elevrådsvalg, som blev markeret i stor stil.

Siden efterårsferien har eleverne forberedt sig på demokratiets festdag, hvor der i klasserne blandt andet er blevet snakket om, hvad demokrati er, hvordan er det er at tabe og vinde, og hvordan sådan en valgproces egentlig fungerer.

Og kandidater? Dem har der været rigeligt af.

De er både blevet interviewet ved valgarrangementer i aulaen og førte valgkamp i klasserne, mens hjemmelavede valgplakater har prydet væggene på skolen.

- Det er et fantastisk projekt og en god måde at få noget virkelighedsnært ned i børnehøjde. Børnene får et indblik i, hvordan demokrati fungerer og samtidig støtter det op om kommunens børne- og familiepolitik, hvor vi lægger vægt på, at eleverne bliver inddraget i hverdagen på skolerne, siger Trine Ørskov i en pressemeddelelse

Hos de ansvarlige var smilene også store, da de efter valgfesten med pølser og brød på menuen gjorde status på forløbet.

- Det er gået over alt forventning, og eleverne er gået op i det med liv og sjæl. Valgdeltagelsen var på 86 procent, hvilket understreger det flotte arbejde, som vores kolleger har gjort for at forberede eleverne, siger Susanne Häusslein, lærer på Skjernåskolen, som sammen med lærer Annie Gottenborg har været tovholder på demokratiforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce