x
Annonce
Hvide Sande

Skilt er stjålet fra kunstneres havnebolig

Det er det hvide skilt til venstre for indgangsdøren, der er blevet stjålet fra Kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande. Billedet her blev taget i sommeren sidste år, da billedhugger Bodil Arbjerg Lundby havde midlertidig adresse på Tyskerhavnen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Et skilt, der byder velkommen til Kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande, er forsvundet.

Hvide Sande: Der må være et menneske - eller måske to - der keder sig bravt i Hvide Sande.

I mandags kunne vi fortælle, at der var blevet stjålet en mindesten fra et gravsted i byen. Nu er den også gal på Tyskerhavnen, hvor der er blevet fjernet et skilt, der byder folk inden for i Kunstnerboligen Art 56:

- Man kan gang på gang undre sig over, at folk ikke kan kende forskel på dit og mit. Enten Langfredag eller påskelørdag har nogle bestemt sig for, at det var et rigtig fint skilt, der sad på Kunstnerboligen og har valgt at skrue det af og tage det med sig, siger Lei Iben Raunow Andersen, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening.

Det har været muligt at fastsætte gerningstidspunktet ret præcist ud fra fotos taget af kunstnere, der har haft ophold i Kunstnerboligen på det seneste.

- Vi kunne selvfølgelig godt tænke os at få skiltet tilbage, så hvis nogle ramler ind i det, så kan det afleveres helt anonymt på Nørregade 2B i Hvide Sande, tilføjer Lei Iben Raunow Andersen.

Hvis skiltet, der var skruet fast på træhuset på Tyskerhavnen, ikke dukker op, vil Holmsland Klit Turistforening få fremstillet et nyt skilt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce