Hvide Sande

Skilt er stjålet fra kunstneres havnebolig

Det er det hvide skilt til venstre for indgangsdøren, der er blevet stjålet fra Kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande. Billedet her blev taget i sommeren sidste år, da billedhugger Bodil Arbjerg Lundby havde midlertidig adresse på Tyskerhavnen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Et skilt, der byder velkommen til Kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande, er forsvundet.

Hvide Sande: Der må være et menneske - eller måske to - der keder sig bravt i Hvide Sande.

I mandags kunne vi fortælle, at der var blevet stjålet en mindesten fra et gravsted i byen. Nu er den også gal på Tyskerhavnen, hvor der er blevet fjernet et skilt, der byder folk inden for i Kunstnerboligen Art 56:

- Man kan gang på gang undre sig over, at folk ikke kan kende forskel på dit og mit. Enten Langfredag eller påskelørdag har nogle bestemt sig for, at det var et rigtig fint skilt, der sad på Kunstnerboligen og har valgt at skrue det af og tage det med sig, siger Lei Iben Raunow Andersen, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening.

Det har været muligt at fastsætte gerningstidspunktet ret præcist ud fra fotos taget af kunstnere, der har haft ophold i Kunstnerboligen på det seneste.

- Vi kunne selvfølgelig godt tænke os at få skiltet tilbage, så hvis nogle ramler ind i det, så kan det afleveres helt anonymt på Nørregade 2B i Hvide Sande, tilføjer Lei Iben Raunow Andersen.

Hvis skiltet, der var skruet fast på træhuset på Tyskerhavnen, ikke dukker op, vil Holmsland Klit Turistforening få fremstillet et nyt skilt.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce