Annonce
Vestjylland

Renoverer butikken for millionbeløb

I ABC Lavpris i Ulfborg bliver de gamle køle- og fryseenheder nu skiftet ud. Arkivfoto: Jan Briks
Det bliver en af de største renoveringer i nyere tid, når ABC Lavpris i Ulfborg i uge 10 kan byde kunderne velkomne i butikken, hvor 25 køle-frysenheder er blevet skiftet ud.

Ulfborg: EU og regeringen vil i løbet af 2020 have udfaset brugen af freon, der bliver brugt som kølemiddel i ældre køle-fryseskabe.

Det betyder, at flere supermarkeder, hvis de har haft freondrevne køle- og fryseenheder, skal se sig om efter nyere alternativer, hvis de fortsat skal overholde lovgivningen.

Derfor har blandt andre ABC Lavpris i Ulfborg nu sat gang i en større udskiftning af butikkens køle- og frysemaskiner.

- Det er 25 enheder i alt, vi er ved at få skiftet, siger bestyrer, Rene Martinsen, der fortæller, at de nye enheder fremover kommer til at køre på CO2, som er langt mere klimavenligt end freon.

Renoveringen af butikkens maskiner er dog ikke helt billig.

- Det er væsentligt over to millioner kroner, vi bruger på det, siger Rene Martinsen, der ikke ønsker at komme ind på det præcise tal.

- Men det er det største renoveringsprojekt, vi har haft - i hvert fald i de sidste ti år, siger han.

Arbejdet med udskiftningen gik i gang allerede i november sidste år og skal stå færdig i uge ti.

Udskiftningen af køleskabene og frysediskene er dog ikke kun en klimavenlig fordel.

- Varerne præsenterer sig også bedre i de nye montrer og reoler, der har indbygget led-lys, så varerne bliver mere synlige, siger bestyreren.

ABC Lavpris i Ulfborg, som afsluttede regnskabsåret 30. september sidste år, kom ud af året med det bedste resultat nogensinde.

- Omsætningen havnede lige over 90 millioner kroner. Det er en stigning på ti procent fra året før, siger Martinsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce