Annonce
Skjern Håndbold

Skidt nyt for Skjern Håndbold - Bjarte Myrhol ude på ubestemt tid

Bjarte Myrhol har været gennem en operation i maven, og det er uvist, hvornår han er klar til at spille for Skjern Håndbold igen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol er ude på ubestemt tid, efter han onsdag formiddag måtte akutindlægges med en maveinfektion.

Skjern: Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol har gennem længere tid haft problemer med tilbagevendende infektioner i tarmene (diverticulitis). Og problemerne blev onsdag formiddag så store, at Bjarte Myrhol akut måtte indlægges. Det er anden gang på fire måneder, den norske stregspiller er indlagt.

Bjarte Myrhol er blevet opereret på grund af et hul i tarmen. Der venter en længere pause, som ingen kender omfanget af på nuværende tidspunkt.

- Bedste scenarie er, at Bjarte kan være tilbage på banen igen i december. Men der er også en risiko for, at der skal endnu en operation til senere, så der er absolut ingen garantier for, hvornår Bjarte kan være med på fuld kraft igen, fortæller Skjern Håndbolds fysioterapeut John Bruun.

I Skjern Håndbold er man selvfølgelig ramt af den triste nyhed.

- Vi føler med Bjarte og familien, som har været meget igennem de seneste måneder. Vi ved ikke meget på nuværende tidspunkt andet, end vi kommer til at savne ham utrolig meget på holdet. Alle i og omkring Skjern Håndbold sender familien de bedste tanker, og håber at vi snart får vores kaptajn tilbage på håndboldbanen, siger bestyrelsesformand Carsten Thygesen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce