Annonce
Hvide Sande

20 meter høj hal taget i brug: Plads til nye kunder - og måske flere ansatte

Det er skønt at arbejde under en blå himmel i sommerhalvåret, men når kulden og mørket trænger sig på, er det rart at få tag over hovedet. Det har de ansatte på Hvide Sande Shipyard nu i stigende grad. Arkivfoto: John Randeris
Hos Hvide Sande Shipyard er en ny, 20 meter høj værftshal netop taget i brug, og det skal gerne føre til flere ordrer på virksomheden.

Hvide Sande: Det er noget af en hal, der henover det seneste halve års tid er skudt op på havnen i Hvide Sande: 46 meter lang, 21 meter bred og 20 meter høj.

- Det opfylder fuldt ud vores forventninger, siger administrerende direktør på Hvide Sande Shipyard, Carl Erik Kristensen, om nybyggeriet.

Investeringen skal ses i lyset af en kraftigt stigende efterspørgsel på indendørsfaciliteter til de stadigt større skibe i de nordeuropæiske farvande.

- Det betyder, at vi særligt her i vinterhalvåret nu har mulighed for at tiltrække flere kunder, som godt vil sejle et pænt stykke vej for at komme til vores værft. Og at vi kan garantere, at vi kan afslutte opgaven til den aftalte tid, tilføjer Carl Erik Kristensen.

I den sammenhæng uddyber han, at eksempelvis løsning af svejseopgaver ikke længere afhænger af blæst og regn, og ligeledes kan frostvejr ikke sætter en stopper for malearbejde.

De optimerede forhold gavner også vindindustrien, der hurtigere og mere effektivt kan få såkaldte crewbåde tilbage på søen efter afsluttet service eller reparation.

Annonce
Sådan ser den nye værftshal i Hvide Sande ud i skitseform. Illustration: Hvide Sande Shipyard

Håb om flere ansatte

Byggeriet af den nye værftshal afspejler en strategi om kontinuerlig vækst hos Hvide Sande Shipyard, hvor nyansættelser kan komme på tale:

- Ja, det håber jeg da, siger Carl Erik Kristensen, der glæder sig over, at der nu kan tilbydes forbedrede arbejdsforhold for de ansatte på værftet.

- Først af alt skal det her byggeri være med til at fastholde og tiltrække nye medarbejdere. Det er en klar fordel, at vi nu kan tilbyde, at den form for arbejde kan udføres indendørs - i et ordentligt lys og i læ for vind og vejr. Det er tilfredsstillende at kunne lave sit arbejde under ordnede forhold. Vi er glade for, at vores medarbejdere og de besætninger, der ønsker at deltage i opgaverne, har fået et endnu bedre arbejdsmiljø uden kulde, blæst og regn, tilføjer den administrerende direktør.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce