Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

Billedet her blev taget helt i starten af byggefasen - i dag er de første spær rejst på den nye værftshal på Hvide Sande Shipyard. Foto: Hvide Sande Shipyard
På Hvide Sande Shipyard er der lige nu ved at blive rejst spær på en ny værftshal, der bliver 20 meter høj.

Hvide Sande: Hvide Sande Shipyard når nye højder til efteråret, når en nybygget værftshal står klar til brug.

Hallen bliver 46 meter lang, 21 meter bred og 20 meter høj:

- Det er et forsøg på at følge med udviklingen i nogle af vores kunders bådtyper. Det vil øge vores tilbud. Alting bliver mere effektivt, når man kan udføre arbejdsopgaverne indendøre, siger administrerende direktør på Hvide Sande Shipyard, Carl Erik Kristensen.

Han uddyber, at investeringen blandt andet skal ses i lyset af den øgede aktivitet i vindindustrien. Med den nye hal på matriklen bliver det nemmere for værftet at tage såkaldte crewbåde ind til service og reparation:

- Det har stor værdi for vindindustrien, at de - uafhængig af vind og vejr - kan få lavet reparationer på deres skibe i vinterhalvåret. Dermed kan de hurtigere og mere effektivt komme tilbage på søen, siger Carl Erik Kristensen.

Det er ligeledes visionen, at den nye værftshal kan tages i brug ved eksempelvis ombygning af skibe til fiskeindustrien.

Alting bliver mere effektivt, når man kan udføre arbejdsopgaverne indendøre

Carl Erik Kristensen, administrerende direktør, Hvide Sande Shipyard

Bedre arbejdsforhold

Carl Erik Kristensen ønsker ikke at oplyse størrelsen på investeringen, men det er 'mange penge i en lille virksomhed', lyder det fra direktøren på Hvide Sande Shipyard.

Udover de forbedrede faciliteter for værftets kunder glæder Carl Erik Kristensen sig også over bedre forhold for de ansatte:

- Den nye hal vil være med til at forbedre arbejdsmiljøet for de mange ansatte, der i dag arbejder uden for på kolde og regnfulde dage. Når vi kan få flere af dem ind at arbejde, vil det sikkert være med til at øge medarbejdertilfredsheden.

Strategien hos Hvide Sande Shipyard siger, at der skal være vækst hvert år, og dermed kan der også komme flere ansatte på lønningslisten.

- Vi håber, at det her kan støtte vores vækststrategi, siger Carl Erik Kristensen om byggeriet af den nye hal, der forventes at være klar i løbet af september.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer