Annonce
Erhverv

Skattevæsnet har droppet Mobilepay-løsning til deleøkonomi

Rema 1000 har selv udviklet en løsning, så brugerne af indkøbs-app'en Vigo nemt kan få en oversigt over deres indtægter og eventuelle kørsel, der kan trækkes fra indtægterne. Pr-foto

- Det er gode nyheder, lød det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), da han i 2017 annoncerede et ”strategisk samarbejde” med den mobile betalingstjeneste Mobilepay.

Mobilepay, der ejes af Danske Bank, skulle sammen med skattemyndighederne udvikle en løsning, så det blev nemt for danskerne at betale skat af deres indtægter fra f.eks. deleøkonomiske tjenester.

En af dem er Rema 1000’s indkøbs-app Vigo, hvor 100.000 danskere nu har meldt sig til at indkøbe varer for deres naboer.

Indtægterne fra at indkøbe varer er skattepligtig, men folk skal selv indberette indtægten på selvangivelsen.

Rema 1000 har selv udviklet en løsning, så indkøberne nemt kan få en oversigt over deres indtægter og eventuelle kørsel, der kan trækkes fra indtægterne. Men det ville være langt nemmere, hvis det hele kunne integreres med Mobilepay, som i forvejen er den betalingsmåde, man bruger i Vigo-appen.

- Vi har spurgt om, hvornår det kommer, men vi har ikke fået et klart svar. Det er fuldstændigt oplagt for os, for det vil gøre det endnu nemmere for vores brugere, siger Jesper Bove-Nielsen, direktør for Vigo-tjenesten.

Annonce

En enkelt workshop

Han kan tilsyneladende komme til at vente længe. Hos Mobilepay bekræfter pressechef Peter Kjærgaard dog, at virksomheden skulle medvirke til at gøre det nemmere for borgerne at indberette indtægter fra deleøkonomiske tjenester.

- Mobilepay deltog i 2017 i en dialog med Skat og Skatteministeriet. Ambitionen var, at Mobilepay skulle bidrage med viden og erfaringer omkring digitalt udviklingsarbejde, skriver Peter Kjærgaard i en e-mail til avisen Danmark.

Samarbejdet er siden løbet ud i sandet.

- Efter offentliggørelsen af projektet deltog Mobilepay i en enkelt heldags workshop, men har ikke siden haft kontakt med skattemyndighederne om denne sag, forklarer Peter Kjærgaard.

Det var onsdag ikke muligt at få en kommentar fra Skatteministeriet til, om der er en løsning på vej med Mobilepay.

Bred aftale i Folketinget

Ifølge avisen oplysninger er ambitionen om en integration med Mobilepay dog afblæst. Det skal ses i lyset af, at den borgerlige regering i 2018 præsenterede en aftale, der var indgået med et bredt flertal i Folketinget, og som skulle gøre det lettere for danskerne at omfavne deleøkonomien.

Aftalen øgede bundfradragene for udlejning af alt fra sommerhuse til biler og campingvogne. Til gengæld var det et krav, at udlejningen skal ske gennem et udlejningsbureau eller en deleøkonomisk platform, som indberetter de fulde lejeindtægter til skattevæsenet.

Mobilepay var imidlertid ikke en del af aftalen, og derfor ser det ud til at have lange udsigter med en løsning, der vil gøre det nemmere for Vigo-brugerne at betale den korrekte skat.

Hos Rema 1000 opfordrer man sine brugere til at indberette deres indtægter til skattevæsnet. Der er dog stor variation i, hvor store beløb brugerne tjener på at indkøbe varer gennem Vigo.

- Det har aldrig været meningen, at nogen skulle leve af dette her, for det har vi slet ikke haft fantasi til at forestille os, understreger Jesper Bove-Nielsen fra Vigo.

Folkepensionister kan i øvrigt arbejde skattefrit for op til 11.500 kroner om året. Unge under 16 år kan også skattefrit tjene penge på at arbejde for privatpersoner som familie og venner. Reglerne er dog uklare, når indtægterne går via en deleøkonomisk tjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Annonce