Annonce
Sport

Skandinavisk brag venter Skjern i Europa-kvalifikationen: Det er vi supergodt tilfreds med

Skjern Håndbold har spillet mange kampe i Europa, og nu kan holdet og formand Carsten Thygesen så se frem til en tur til Sverige. Arkivfoto: John Randeris
Svensk tophold bliver første forhindring for Skjern Håndbold i kvalifikationen til europæisk håndbold. Skjern ser det som en god lodtrækning.
Annonce

SKJERN: Tysklands nummer syv, Norges nummer to, Sveriges nummer to eller Polens nummer fire. Det var de mulige modstandere for Skjern Håndbold, da der tirsdag formiddag blev trukket lod til den første kvalifikationsrunde til EHF European League.

Da lodtrækningen fandt sted, kunne Skjern glæde sig over, man undgik den sværest mulige modstander. For man slap nemlig for tyske MT Melsungen, som blev matchet med Bjerringbro-Silkeborg.

I stedet kom svenske HK Malmö ud af lodtrækningskuglen som Skjerns modstander i den næstbedste klubturnering.

- Det er vi supergodt tilfreds med. Sportsligt handlede det om at undgå Melsungen. For de tre andre hold var vurderingen nok, at det så lige vanskeligt ud. Økonomisk er Malmø klart den bedste modstander, vi har fået. Vi kan tage bus til Malmø og hjem igen, siger formanden for Skjern Håndbold, Carsten Thygesen.

Annonce

Formand: Vi er svage favoritter

Svenskerne lå nummer to i den svenske liga, da svenskerne valgte at annullere ligaen som følge af coronasituationen. Da ligaen blev afblæst, lå man blot et point efter førerholdet, Allingås HK. De danske naboer var samtidig et enkelt point foran den svenske storklub IFK Kristianstad, der i den afblæste sæson deltog i Champions Leagues gruppespil.

EHF European League

Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, har til denne sæson ændret de europæiske håndboldturneringer for klubhold.

Champions League er blevet skåret ned.

EHF Cup er blevet til EHF European League, hvor Skjern Håndbold indtræder i den første af to kvalifikationsrunder.

Hvis man når til gruppespillet, består det af fire puljer med seks hold i hver. De fire bedste hold fra hver pulje går videre til knald eller fald-kampene. Semifinaler og finalen spilles som et finalestævne.

Det bliver da heller ikke en nem opgave for Skjern at spille sig videre i turneringen, mener Carsten Thygesen. Han tror dog på, at vestjyderne har holdet til at kvalificere sig til den anden kvalrunde, som også er den sidste inden gruppespillet i EHF European League.

- Jeg mener, vi er svage favoritter. Det er en opgave, vi bør magte, med den risiko der er i at sige det, fortæller Skjern-formanden.


Jeg mener, vi er svage favoritter. Det er en opgave, vi bør magte, med den risiko der er i at sige det.

Carsten Thygesen, formand, Skjern Håndbold


En af vestjydernes spillere har et særligt kendskab til den svenske trup. Målmand Robin Haug blev nemlig hentet hos svenskerne for sidste sæson, og nu får han så lov at besøge sin tidligere hjemmebane. Spørgsmålet er så, om det bliver med eller uden tilskuere.

For det er endnu ikke fastlagt, hvor mange tilskuere der må være i Skjern Bank Arena og på Malmøs hjemmebane, når Skjern tager imod i sidste weekend i august, og svenskerne gør det samme en uge senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce