Annonce
Vestjylland

Skal vi forbyde spillereklamer?

Kasper Hjulmand, den nye landstræner for herrelandsholdet i fodbold - som i øvrigt har Danske Spil som sin hovedsponsor - vil have spillereklamer forbudt. Hvad mener du?
Annonce

Kasper Hjulmand, den nye landstræner for herrelandsholdet i fodbold - som i øvrigt har Danske Spil som sin hovedsponsor - vil have spillereklamer forbudt. Hvad mener du?

Steffen Melchior, selvstændig, Holstebro:- Ja, absolut. Jeg er stærk modstander af spillereklamer og har aldrig spillet en eneste gang i mit liv, hverken en enarmet tyveknægt eller noget. Det sætter noget i gang hos mennesker - begærlighed - og det bryder jeg mig ikke om. Der er mange, der er blevet sat i uføre på grund af spil. Det er jo et eller andet sted dobbeltmoralsk, at man godt vil tjene penge på spil, og så bagefter bruger man en masse penge på at hjælpe dem, der ikke kan styre det.
Gitte Fly, malermester, Holstebro:- Det er et lidt svært spørgsmål, synes jeg. Men nej, spillereklamer skal ikke forbydes. Sportsklubber- og foreninger får jo en del penge fra Danske Spil, og uden de penge tror jeg ikke, at alle ville klare den. Men måske kunne man indføre yderligere restriktioner i forhold til alder og beløbsgrænser.
Vinni Jensen, frisør, Holstebro:- Ja, jeg synes absolut, det skal forbydes, fordi det frister sarte sjæle. Jeg spiller ikke selv, men jeg kender nogen, der gør, og det er nok også derfor, jeg har det sådan med det.
Kirsten Hougaard, kunderådgiver, Holstebro:- Ja, det skal forbydes at reklamere for spil om penge. Der er så mange, der lader sig friste af det - især af de mange tv-reklarmer. Men jeg lader mig ikke friste selv - jeg spiller aldrig.
Morten Brixen, Lemvig, 20 år, nyudsprunget student og arbejder i Kvickly, Lemvig:- Jeg synes, de reklamer skal væk. De lokker unge mennesker til at spille, og det er for åndssvagt, at man på den måde får lov til at lokke dem. Der er regler for så meget andet, så hvorfor ikke også om spillereklamer? Det burde stoppes.
Michael Madsen, Lemvig, 66 år, pensionist:- Det er ikke verdens vigtigste spørgsmål, men jeg mener, man skal stoppe med de spillereklamer. Der kommer ikke noget godt ud af det. Fodbolden er blevet for afhængig af indtægter fra spil, og det er ikke alle, der kan administrere det at spille. Så det ville ikke være noget problem for mig, hvis man forbød de reklamer.
Svend Aage Lauridsen, havnefoged, Lemvig, 65 år:- Det er man nødt til at forbyde. Folk kan ikke selv administrere det med spil og penge. Man kan sammenligne med dengang, hvor man var nødt til at gemme folks feriepenge, så de blev udbetalt, når man skulle have ferie, fordi folk ellers havde brugt dem inden. Det tror man så er anderledes i dag... Der er for mange, der bruger penge på at spille, og så har man dem ikke til de ting, man skulle bruge dem til.
Carsten Toldshøj, Struer, 56 år, Hus Forbi-sælger:- Man må ikke reklamere for øl og cigaretter, og så skal man heller ikke kunne det for spil. Det går ud over alt for mange, der ikke kan styre det, og jeg tror, der er mange flere, der spiller, end vi aner. Spillereklamerne popper op alle steder, og det er for meget. Det vil være en god idé at forbyde dem. Foto: Lars Kamstrup.
Bjarke Sindberg, 17 år, Thyholm, studerende:- Jeg synes ikke nødvendigvis, at bettingselskaber skal arbejde under et forbud mod at reklamere. De skal have lov til at tjene penge som alle andre lovlige selskaber. Det må være op til den enkelte at passe på ludomani. Til gengæld må reklamerne gerne være holdt væk, hvor de mindste dyrker idræt, eksempelvis i idrætsforeninger.Foto: Steffan Skov
Eigil Nielsen, 81 år, Struer, pensionist:- Jeg mener reklamer for bettingselskaber skal forbydes. De er ikke andet end en opfodring for de svage sjæle. Man frister ganske enkelt for mange. Det er jo eksempelvis også forbudt med reklamer for tobak og alkohol.Foto: Steffan Skov
Maria Thorup, 19 år, Hjerm, student:- Jeg er uafklaret. Jeg ved ikke, om et forbud vil hjælpe så meget. Reklamerne kan altid friste og lokke med store gevinster. Omvendt så ved vi også, at vi skal være kritiske over for budskabet.Foto: Steffan Skov
Kjeld Hansen, Struer, 63 år, efterlønner:- Det er et godt spørgsmål, men umiddelbart taler jeg for et forbud. Også selv om jeg spiller lidt lotto selv. Jeg synes, det kunne være interessant at vide, hvor mange, der har et spilleproblem. Der er formentlig mørketal, og jeg tror personligt, at det er ganske mange.Foto: Steffan Skov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Annonce