Annonce
Debat

Skal-skal ikke: Tanker om det at gå ind i politik

Cristina Cvitanich. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Skal jeg, eller skal jeg ikke, melde mig ind i et politisk parti? Det er noget, jeg har tænkt over i mere end to år.

Jeg vil så gerne bidrage til vores lokalsamfund. Jeg har ideer, som, jeg mener, kan være til gavn for vores kommune. Jeg har arbejdet lokalt og været med i bestyrelsen for Herborg Friskole, i Herborg Egnens Borgerforening, og jeg har også arrangeret Vestjysk kunst- og håndværksmessen. Men jeg vil gerne bidrage til hele kommunen, Ringkøbing-Skjern har et stort potentiale, og jeg føler, at der er en tendens til at tænke meget lokalt, mens jeg kunne godt tænke mig, at vi løftede i flok.

Jeg mødte nogle lokale politikere, som spurgte, om jeg ikke vil være med i deres parti, og i starten sagde jeg nej. Det turde jeg ikke. Jeg frygtede at blive nedgjort, angrebet på grund af  mit efternavn eller på grund af mine ideer. Jeg var bange for, at det kunne gå ud over min familie. Jeg har også været i tvivl om, hvad mulige arbejdspladser ville synes om det. Ville jeg have mindre mulighed for at få jobs, hvis jeg engagerer mig i politik og bliver synlig? Vil det have negative konsekvenser for mig personligt?


I starten sagde jeg nej. Jeg frygtede at blive nedgjort, angrebet på grund af mit efternavn eller på grund af mine ideer.


Jeg har nu meldt mig ind i Fjordlisten. Min prioritering er at bidrage til Ringkøbing-Skjern Kommune. Jeg vil give mine indspark og ideer og forhåbentlig bidrage til den positive udvikling af kommunen.

Jeg har kun talt med få personer om det, og det føles, som om det er noget, man ikke må tale om. Er der noget forkert ved gerne at ville bidrage til de politiske beslutninger, som påvirker alle kommunens borgere? Vil det ikke være godt, hvis vi kan tale åbent om mulige tiltag og se løsninger fra forskellige vinkler, uden at folk bliver sure på hinanden?

Indtil nu har jeg holdt lav profil, jeg har ikke rigtigt turde at stå frem, og derfor ved jeg ikke, om det, jeg frygtede, kunne blive virkelighed, men det håber jeg ikke. Vi bør tale om de politiske beslutninger, de påvirker os alle.

Jeg håber, at alle borgere og politikere er med i dialogen og kritiserer eller bakker op om mine ideer, men jeg vil så gerne undgå de personlige angreb, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at gå efter bolden og ikke personen.

Jeg håber også, at der er flere borgere i kommunen, som har lyst til at være med til at løfte kommunen og gerne vil bidrage med deres ideer og forslag, også selv om de ikke føler sig som rigtige politikere. Fjordlisten vil gerne byde alle velkommen til en god snak om, hvordan man kan involvere sig i politik.

Der er brug for repræsentanter fra alle borgergrupper. Vi kan alle bidrage med vores indsigt og ideer og sammen finde de gode løsninger for vores kommune.

Alt dette er nyt for mig. Jeg håber, at I kan lide mine ideer og mine forslag, og at det bliver en rigtig god og lærerig periode.

Jeg ser også frem til, at flere melder sig, og vil være med til at udvikle vores kommune. Mere sparring giver bedre løsninger! Kontakt os gerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce