Sport

Skal forhindre nedrykning: Ny træner ændrer ikke på konceptet

Morten Secher indskærper efter den tredje træning de ting, han vil se hver enkelt spiller levere i onsdagens kamp ude mod topholdet Odense Håndbold. Foto: John Thomsen

For den nye træner Morten Secher drejer det sig i første omgang om, at Ringkøbing Håndbolds spillere viser vilje til at yde 100 procent i alle sammenhænge, inden han begynder at gå i detaljer med selve spillet og taktikken.

Ringkøbing: Morten Secher har fået en meget konkret opgave i Ringkøbing Håndbold - han skal forhindre nedrykning til 1. division.

Lige nu er nedrykning en reel risiko. Ringkøbing ligger sidst i ligaen med fire point og 16 nederlag i 19 kampe.

- Men jeg ser altså ikke et hold i krise. Jeg ser en spændende klub med gode forhold og mange gode mennesker omkring. Jeg ser et hold med et godt fundament, og jeg mærker, spillerne tror på tingene. De er ikke sure og nedtrykte men i godt humør. Sammen skal vi nok klare opgaven, siger Morten Secher.

Tirsdag eftermiddag havde han netop overstået sin tredje træning i spidsen for holdet, der onsdag aften skal spille ude mod topholdet Odense Håndbold, der har maksimumpoint efter de 19 kampe.

Men det bliver ikke et Ringkøbing-mandskab med hverken ny taktik eller opstilling eller andre store forandringer, der træder ind til kamp i Odense Idrætshal.

- Nej jeg ændrer ikke på konceptet. Der bliver selvfølgelig ting, jeg vil rette lidt til, men vi spiller på stort set samme måde som tidligere i sæsonen, fortæller Morten Secher.

Så det er andre knapper, han drejer på.

- Jeg vil se indsats og fælles fremtoning. Først når vi alle mand har vilje til at yde det optimale, så kan vi begynde at snakke taktik og spilsystemer og så videre. Men hvis indsatsen ikke er i orden, så kan taktikken jo være nok så god. Så bliver den bare ikke gennemført, forklarer Morten Secher.

Han har også set nogle af de kampe, hvor Ringkøbing bare er faldet totalt sammen - som hold og individuelt. I 2019 er kampen i Holstebro et forfærdeligt eksempel.

- Jeg vil gerne se noget mere aggressivitet. Jeg vil se hurtigere spilopfattelse, jeg vil se, man går ind i tacklinger med fuld kraft, jeg vil se, man søger chancen 100 procent, jeg vil se, man løber hjem i fuld fart. Alle de der ting man skal kunne forlange af sine spillere uanset hvem, man møder. Det skal være sådan, at når kampen er færdig - mår alle kampe er færdige - at man kan række hånden op og sige, at i dag har jeg gjort alt, hvad jeg kan. For er det sådan, så scorer vi også de der fire-fem mål mere i hver kamp, og vi lukker måske også færre ind, og så vil sejrene begynde at komme, forklarer Morten Secher.

Når alle de ting er i orden, vil den generelle kvalitet i spillet stige.

- Om det er nok til point i Odense, det ved jeg ikke. Hvis det lykkes, er der håb om, vi kan skabe en tæt kamp lige til det sidste, Hvis vi taber, så må vi acceptere, at Odense er bedst. For det må ikke være på viljen, vi taber. Så når kampen er forbi, så skulle det gerne være sådan, at vi et eller andet sted har fået ny energi og mere tro på tingene, end før vi spillede kampen, siger Morten Secher.

0/0
Skjern Håndbold

Tilbageslag for Skjern Håndbold i slutspillet

Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF