Annonce
Hvide Sande

Skal du med på farten?: Ny løbeklub holder et passende tempo

49-årige Rikke Brinch Rødgaard er frontkvinde i løbeklubben 56°Nord Runners, der har eget klubhus på Parallelvej i Hvide Sande. Arkivfoto: Christian Munk
Mandag 6. januar får Hvide Sande en ny løbeklub: 56°Nord Runners, der vil sørge for, at alle får en god oplevelse ud af at snøre skoene.
Annonce

Hvide Sande: Timingen synes at være perfekt på denne tid af året, hvor personlige mål om at ændre på dette og hint i livet på det nærmeste står i kø hos folket. Hvis målet er at dyrke mere motion, er der nu et oplagt tilbud i Hvide Sande, hvor løbeklubben 56°Nord Runners lægger fra land mandag aften i næste uge.

- Det er for alle og enhver. Der bliver både begyndertræning og noget for rutinerede løbere. Hvis der er basis for det, så vil vi træne op til North Sea Beach Marathon. Det er nærliggende, siger 49-årige Rikke Brinch Rødgaard, der - sammen med sin ægtemand, Bo Darling - står bag 56°Nord Runners.

Når startskuddet 21. juni lyder til 2020-udgaven af North Sea Beach Marathon i Hvide Sande, kan deltagerne vælge mellem distancer fra fem til godt og vel 42 kilometer.

I havnebyen har parret købt en tidligere elforretning på Parallelvej, hvor den nye løbeklub får base, og på lidt længere sigt vil Rikke Brinch Rødgaard også indrette en butik med diverse løbegrej på adressen.

Klubnavnet

Bag navnet på den nye løbeklub i Hvide Sande, 56°Nord Runners, ligger det faktum, at Danmark gennemskæres af tre, såkaldte breddekredse.

Den breddekreds, der hedder 56° nord, skærer landet mellem Hvide Sande og Liseleje i det nordlige Sjælland.

Breddekredsene er de linjer i det globale koordinatsystem, som forløber parallelt med ækvator. På en globus ses de som cirkler, der går rundt om jorden vinkelret på længdekredsene.

Breddekredsene har samme indbyrdes afstand overalt, nemlig 111,12 km.

Men til gengæld bliver de kortere i omkreds, jo nærmere man kommer på polerne. Den længste breddekreds er ækvator, som har nummeret 0.

Annonce

Certificeret løbetræner

Det var naturen på vestkysten, der for et års tid siden fik Rikke Brinch Rødgaard og Bo Darling til at flytte fra Vejen til Hvide Sande, hvor hun siden har arrangeret fem motionsløb. Senest blev skoene 22. december snøret til et juleløb, som tiltrak 157 deltagere.

- Det er vores store interesse, og vi vil gerne have nogle flere med. Vi ser mange, der løber på naturstierne i området, og vi synes, at vi lige så godt kan følges ad, siger Rikke Brinch Rødgaard.

Bo Darling, der er DGI-certificeret løbetræner, vil tage sig af begynderne i 56°Nord, mens hun vil træne sammen med de motionister, der allerede har en del kilometer i skoene.

Der bliver faste træningstider mandag og onsdag først på aftenen, hvor de fremmødte bliver opdelt i hold, så man løber i i selskab med andre på samme niveau:

- Hvis folk er med på det, kan nogle af turene blive på ti kilometer, tilføjer Rikke Brinch Rødgaard, der har været aktiv løber, siden hun for syv år siden besluttede sig for at stoppe med at ryge.

Annonce

Temaløb for medlemmerne

Mens Bo Darling i det daglige holder gang i karrieren hos firmaet Sylvester Butiksindretning i Vamdrup, satser Rikke Brinch Rødgaard - der tidligere har haft en butik med helsekost - nu fuldt ud på sin passion for løb.

Ud over de ugentlige træninger vil hun som frontkvinde i 56°Nord Runners én gang om måneden arrangere et temaløb for klubbens medlemmer, og i sommersæsonen vil turister få mulighed for at løbe med én gang om ugen.

De første træninger med 56°Nord er gratis, hvorefter det kommer til at koste 200 kroner halvårligt i kontingent. Ud over god motion i godt selskab inkluderer kontingentet kaffe, vand og frugt efter afsluttet træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce