Annonce
Skjern Håndbold

Skader har præget sæsonen: Bjarte Myrhol nærmede sig topniveau, da Skjern rejste sig

Bjarte Myrhol scorede otte gange mod Ribe-Esbjerg HH. Målene bidrog til Skjern Håndbolds sejr og sørgede samtidig fore en glad Skjern-anfører, der nu føler, han nærmer sig topniveau. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Efter en ordentlig snitter i den seneste runde snuppede Skjern Håndbold en hjemmesejr. Det var ikke kun holdet, der viste nye takter; anfører og stregspiller og Bjarte Myrhol var også på vej mod sit vanlige topniveau, og det var ”megaskønt”, fortæller han.

SKJERN: 11 mål. Så meget tabte Skjern Håndbold med, da de mandag fik smæk af Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Det nederlag skulle Skjern så forsøge at komme tilbage fra lørdag. Det lykkedes. For med en sejr på 34-31 viste Skjern helt andre takter, end man så sidst.

Det glædede Skjern-anfører Bjarte Myrhol. For i dagene siden nederlaget til BSH har Skjern for alvor knoklet for at få noget mere lethed og spilleglæde tilbage på holdet. Mod Ribe-Esbjerg spurtede Skjern afsted i et andet tempo, end man så mod BSH.

- Op til kampen havde vi haft en uge, hvor vi har nulstillet. Vi har brugt nogle mentale greb for at samle os som hold. Det har vi gjort på en fremragende måde. Så den succes, vi har nu, kan tilskrives alle fra ledelse til trænerteam og spillere. Vi har fået en anden tilgang til kampene, siger Bjarte Myrhol.

Ribe-Esbjerg var lørdag tvunget til at vinde, hvis de skulle holde liv i håbet om at slutte blandt de otte bedste i grundspillet og dermed sikre sig en plads i slutspillet. Skjern kunne omvendt ikke nå det store; de var sikre på at blive blandt de otte bedste, men kunne ikke nå op på den fjerdeplads, der giver et point med over i slutspillet. På den måde var der resultatmæssigt ikke så meget på spil for Skjern.

- Det er ingen hemmelighed, at vi har spillet med lidt høje skuldre til tider i denne sæson. I den her kamp var der nærmest ingenting, der stod på spil. Vi fik virkelig sænket skuldrene og fandt tilbage til letheden, siger Bjarte Myrhol.

Annonce

Megaskønt med mange mål

Anføreren kalder det for en ”god og tryg sejr”. Personligt bød kampen da også på en præstation, han var glad for. Bjarte Myrhol scorede otte mål på ni forsøg.


For at være helt ærligt var det megaskønt. Det har været en mental belastning for mig ikke at kunne levere topkampe.

Bjarte Myhol, anfører, Skjern Håndbold


Inden VM i januar var den norske landsholdsanfører ude med en skulderskade i flere måneder, men han kom med til slutrunden. I kampene for Skjern siden VM har han ikke scoret i vildskab. Men det blev altså ændret mod Ribe-Esbjerg.

- For at være helt ærligt var det megaskønt. Det har været en mental belastning for mig ikke at kunne levere topkampe. Jeg har hele vejen igennem arbejdet med at finde toppræstationen, siger Skjerns anfører.

HTH Herreligaen

Skjern Håndbold- Ribe-Esbjerg HH 34-31 (16-14)

Målscorere Skjern Håndbold: Bjarte Myrhol 8, Eivind Tangen 5, Jesper Konradsson 5 (1), Jørgen Rasmussen 4, Jonathan Würtz 4 (1), Elvar Örn Jónsson 3, Jonathan Stenbäcken 3, Jonas Tidemand 1 og René Rasmussen 1.

Målscorere Ribe-Esbjerg HH: Miha Zvizej 6, Runar Karason 6, Jonas Larholm 6 (2), Mathias Jørgensen 6 (3), Kasper Kvist 3, Morten Jørgensen 2, Daniel Ingason 1 og Besard Hakaj 1.

Straffekast: Skjern Håndbold 2 (2 mål), Ribe-Esbjerg HH 6 (5 mål).

Udvisninger: Skjern tre, Ribe-Esbjerg to.

Tilskuere: Ingen i Skjern Bank Arena.

Den 38-årige stregspiller har sat sig som mål, at han skal ramme topniveauet i slutspillet.

- Jeg synes pilen peger opad. Jeg vil ikke sige, at jeg 100 procent har ramt topniveau. Der mangler stadig noget stabilitet, men det må jeg bare arbejde videre med, siger han.

Der resterer nu en enkelt runde af grundspillet, inden slutspillet og duellerne om at nå i semifinalerne begynder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce