Annonce
Vestjylland

Skøjtebane er lagt på is

Ulfborg får ikke en skøjtebane - ihvertfald ikke indtil videre. Arkivfoto: Morten Dueholm, Ritzau Scanpix.
Det bliver - højst sandsynligt - ikke i denne omgang, at der kommer en helårs-skøjtebane til Ulfborg.

Ulfborg: Piruet-drømme og skøjtelyst satte sidste år gang i planerne om en skøjtebane i Ulfborg. Ideen tilhører Ruth Dalsgaard, der med en lille gruppe af lokale borgere ville forsøge at få etableret en syntetisk skøjtebane i byen, så der kunne løbes på skøjter hele året rundt.

Ansøgningen om tilskud blev i samme ombæring sendt ind til kommunen. Men nu lader det til, at kommunen lægger planerne på is. Det fremgår af dagsordenen for et møde i Kultur og Fritidsudvalget 27. januar.

"Holstebro Idrætsråd anbefaler, at der ikke på nuværende tidspunkt gives kommunale tilskudsmidler til projektet, grundet den anstrengte økonomi på fritidsområdet. Holstebro Idrætsråd er samtidig af den opfattelse, at projektet, som gerne må forankres i en skøjteforening, er godt og ville være støtteværdigt, såfremt der var et langt større økonomisk råderum," står der på dagsordenen, hvor der indstilles til et afslag.

Det ærgrer Ruth Dalsgaard:

- Det er skuffende og jeg ved ikke helt, hvad vi gør nu, siger Ruth Dalsgaard, der dog godt kan forstå, at kommunen for nuværende rent økonomisk ikke har råd til at bidrage til projektet, der i etablering vil koste omkring tre millioner kroner.

Hun hæfter sig også ved, at forvaltningen i sin indstilling til afslag lægger vægt på, at den ikke ser, at der er tilstrækkeligt behov for en helskøjtebane i Ulfborg.

- Det synes jeg da ikke, de kan dokumentere, siger hun.

Annonce

Måske en anden mulighed

Spørger man formand i kultur- og fritidsudvalget, Lene Dybdal (S), så vil det efter hendes vurdering højst sandsynligt ende med at udvalget følger forvaltningens indstilling, og dermed sige nej til at støtte skøjtebanen i denne omgang.

- Vi parkerer den, som det er nu. Men vi opfordrer stadig skøjtebanen til at få dialog med Ulfborg Borgerforening, som i et år har arbejdet på Ulfborg Bevægelsespark. Måske banen kunne blive integreret i de tanker, der ligger dér, siger Lene Dybdal om bevægelsesparken, der har samme areal i udsigt, som skøjtebanen har ønsket.

- Og jeg vil da ikke sige, at jeg ikke vil se sagen igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Annonce