Hvide Sande

Skål!: Søndervig har fået sin helt egen øl

Manden bag Hvide Sande Bryghus, Niels Sangill (t.v.), og Meny-købmand Thomas Hansen har store forventninger til salget af den helt nye "Søndervig"-specialøl. Foto: Jørgen Kirk

Hvide Sande Bryghus lancerer en ny specialøl, der hedder "Søndervig". Første aftapning er netop sat til salg i det lokale Meny-supermarked, hvor købmand Thomas Hansen har store forventninger til den nye vare.

Hvide Sande/Søndervig: Det vides ikke, om de i fællesskab lærte at regne den ud, Niels Sangill og Thomas Hansen, da de sad ved siden af hinanden i de sidste par år i folkeskolen i Hvide Sande.

Men de ved i hvert fald, hvad prisen på en halv liter frisktappet øl skal være i detailhandlen: 35 kroner - og snupper du tre flasker, kan du lige nu få dem for en hund.

- Jeg tænker da, han sælger det hele, siger Niels Sangill, der står bag Hvide Sande Bryghus.

Lidt længere mod nord, i Søndervig, er Thomas Hansen medejer af det store Meny-supermarked, der netop har fået en helt ny "Søndervig"-øl i sortimentet:

- Vi vil gerne støtte op om den slags lokale initiativer, og det er da klart nemmere, når man kender hinanden. Der er jo egentlig øl nok, men vi ved, at Niels laver supergod øl, siger Thomas Hansen.

Han vurderer, at der i den vestjyske Meny-forretning er et sted mellem 300 og 400 forskellige øl at vælge mellem, men det er sjældent, flaskerne samler støv:

- Skulle der være en enkelt, der kikser, så hælder vi det i et glas, inden det bliver for gammelt, tilføjer Thomas Hansen.

Det er god branding for byen, at den sælges andre steder, og jeg vil da elske det, hvis de også drikker "Søndervig"-øl i Herning og Aarhus

Thomas Hansen, medejer af Meny-supermarkedet i Søndervig
Onsdag sidst på formiddagen fik medejer af Meny-supermarkedet i Søndervig, Thomas Hansen, leveret de første 75 "Søndervig"-øl, som der i første omgang er brygget 1500 flasker af. Foto: Jørgen Kirk

Byport på etiketten

Etiketten på den nye "Søndervig"-øl er præget af himmel, hav og klitter - og af badebyens gamle byporte, der er udformet som en båd set fra oven.

Om smagen i bryghusets vifte af øl siger Niels Sangill, at han gerne bruger lokale ingredienser. I dette tilfælde er der valgt hyben, som bidrager med en sødme i smagsoplevelsen, mens britisk humle giver noget modspil:

- Men hyben-smagen er tydelig, og det skal den også være, synes jeg, siger brygmesteren om "Søndervig", der i farven nærmest er lys orange.

Mens Thomas Hansen sætter de første flasker på plads i forretningen, falder snakken på, om Meny på Badevej 1 egentlig skal være eneforhandler af "Søndervig." Købmanden giver straks selv svaret:

- Nej, det synes jeg ikke. Det er god branding for byen, at den sælges andre steder, og jeg vil da elske det, hvis de også drikker "Søndervig"-øl i Herning og Aarhus.

Niels Sangill har da også allerede fået forespørgsler fra butikker i Hvide Sande, hvor det lokale bryghus ligeledes er stærkt repræsenteret på byens spisesteder. Han håber, at det også bliver tilfældet i Søndervig.

Med hjem til Tyskland

Ifølge Meny-købmanden handler det i høj grad også om en form for historiefortælling, når sådan en ny specialøl gerne skal finde vej ned i indkøbsvognen. Alene i det lys er "Søndervig"-etiketten et godt blikfang:

- Turister, især tyskere, vil gerne have noget med hjem, der enten er kendetegnende for området eller fortæller noget om Danmark, siger Thomas Hansen.

Han ser også det fem procent stærke bryg som en oplagt gave til den nabo, der har vandet potteplanterne og tømt postkassen, mens giveren har nydt livet i et sommerhus på den danske vestkyst.

Niels Sangill har i første omgang brygget 1500 flasker "Søndervig", men der er flere på vej, hvis salget arter sig som forventet.

Med det seneste varemærke har Hvide Sande Bryghus nu ni forskellige øl i sortimentet. Ugentlig bliver der brygget 1000 liter, men Niels Sangill gør det klart, at der er mere i gære.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte