Annonce
Skjern

Skål for ny pris: Stauning Whisky har det bedste publikum

Stauning Whisky kan nu pynte sig med en platte, der fortæller, at whiskyproducenten og Loop Architects har vundet en helt særlig publikumspris. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det lykkedes ikke for Stauning Whisky og Loop Architects at vinde hovedpræmien på 100.000 kroner, men til gengæld var der fuld valuta, da der blev uddelt en særlig publikumspris ved konkurrencen Tyndpladeprisen 2019.
Annonce

Stauning: Stauning Whiskys nybyggeri var oppe mod hårde konkurrenter, da Tyndpladeprisen 2019 torsdag aften blev uddelt ved en seance i Allerød.

I erhvervskategorien løb det imponerende Axel Towers i hjertet af København med hovedpræmien på 100.000 kroner, mens Køge Nord Station og whiskyproducenten i Vestjylland stod tomhændet tilbage.

Der er dog alligevel grund til at udbringe en skål, da Stauning Whisky tog sig af en nyindført publikumspris, hvor det var stemmer fra folket, der var afgørende for udfaldet.

- Det betyder enormt meget for arkitektfirmaet at vinde sådan en pris for et erhvervsbyggeri, siger Alex Munch, der er presseansvarlig hos Stauning Whisky.

Konkurrencen har som formål netop at belønne fremragende, arkitektonisk anvendelse af tyndplader, der kort fortalt er plader af fortrinsvis stål, aluminium eller zink. Én af de helt store forbrugere af tyndplader er bilindustrien.

- De blev rost til skyerne - også for historien om vores virksomhed og det, vi propper ind i rammerne, tilføjer Alex Munch med venlig henvisning til Loop Architects.

Annonce

Kobbertårne koster kassen

Alex Munch var forhindret i at deltage i prisuddelingen, hvor arkitekt og partner i Aarhus-firmaet, Morten Nymann, til gengæld med glæde tog mod de to platter, der fulgte med Publikumsprisen 2019.

- Loop Architects håber, at det medfører flere opgaver i industrien. Det er en kunst at bygge så flot for få penge, tilføjer Alex Munch.

Axel Towers, der består af fem, cylindriske tårne beklædt med kobber, havde et samlet entreprisebudget på 800 millioner kroner. Det er otte gange så mange penge, som verdens største spiritus-­producent, Diageo, i 2015 valgte at investere i Stauning Whisky for at brygge videre på det vestjyske håndværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce