Annonce
Tarm

Sjældne gamle biler og sjældent god kaffe

Sjælden Campingbus fra 1963 med originalt udstyr og stadig køreklar. Carsten Andersen står i baggrunden. Privatfoto
Når man er opvokset på en tankstation, skal man næsten blive glad for biler. Det er Carsten Andersen, som Ådum Husholdningsforening besøgte på sin tur til Ulfborg.

Ådum: Husholdningsforeningen har været på tur til Ulfborg og melder, at det blev en rigtig vellykket eftermiddag.

Første besøg var Sussi og Carsten Andersens Retro-museum. Carsten Andersen viste deltagerne rundt og fortalte om samlingen, som åbnede i april 2015.

Carsten Andersen voksede op på Ulfborg tankstation. Hans forkærlighed for gamle folkevogne og andre ting tilbage fra halvtredserne fylder museet.

En perle er den velbevarede VW campingbus fra 1963, som er så sjælden, at der kun er tre andre tilbage. Familien camperer selv i den.

- Der er seks sovepladser. Originalt tilbehør såsom vaskebalje, rød lampe og cigaretholder i forruden fungerer stadig. Reservehjulet bruges som bordholder, fortalte Carsten.

Flere folkevogne og scootere sås også - og en original købmandsforretning, gamle gasflasker, cigar- og cigaretpakninger med mere.

Bjørn Mathiesen på Kafferisteriet fortæller om kaffebønnens behandling for bedste bedste smag. Privatfoto

Hedekaffe og kagebord

På det lokale Hedekaffe Kafferisteri var kaffen klar sammen med et stort tag-selv kagebord, som fik god afsætning. Det er indrettet i det nedlagte mejeri, hvorfra der drives en omfattende rengøringsvirksomhed, Bed & Breakfast samt kafferisteri, som var den interessante del for husmødre og -fædre.

Bjarne Mathiesen er vokset op i Ådum og ristemester på Hedekaffe, hvor hans svigerfar har lært ham kunsten. Hedekaffen var allerede godtaget til kagebordet, og mange købte da også et par poser med hjem, helt i tråd med Bjarnes ord undervejs i foredraget: - Får vi lokket to poser kaffe i en kunde, er han væk fra industrikaffen.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce