Annonce
Hvide Sande

Sjælden jobmulighed: Bliv strandfoged ved Hvide Sande

Stranden ved molen i Hvide Sande kan blive din arbejdsplads. Arkivfoto
Midt- og Vestjyllands Politi søger en strandfoged til at holde øje med stranden ved det nordlige Hvide Sande. Et job, der meget sjældent bliver slået op.
Annonce

Hvide Sande: Et sjældent udbudt job er nu blevet ledigt.

Det drejer sig om hvervet som strandfoged ved len nummer 25, 26 og 27 på den Kongelige Søgårdske Forstrand, der i daglig tale svarer til stranden ved molen i Hvide Sande og et par kilometer nordpå.

Der er blot tre krav til en kommende strandfoged. Vedkommende skal have et køretøj til at bjerge strandet gods. Det kan være træ eller andre ting af værdi, som havet skyller op på stranden.

Derudover skal en kommende strandfoged have et stykke jord med plads til at lægge det strandede gods på. Det tredje og sidste krav er, at ansøgeren skal have en pletfri straffeattest.

- Arbejdet består i, at man skal bjerge det gods, der måtte komme i land af værdi med havet samt forskellige opsynsopgaver ved havet, siger Jens Nicolai Vejlgaard, der er formand for strandfogederne på den Søgaardske Forstrand.

Strandfogedens arbejdsgiver er Midt- og Vestjyllands Politi, og derfor kan strandfogeden også komme ud for at blive involveret i det politimæssige arbejde.

- Man kan blive sendt på patruljeopgaver af politiet. Det kan være, at der kommer euforiserende stoffer ind, eller politiet har på fornemmelsen, at der kommer noget ind. Det kan være forskellige ting, som kan være gået over bord, som man beder strandfogeden om at se efter, fortæller Jens Nicolai Vejlgaard.

Annonce

Hænger ikke på træerne

Stillingen er blevet ledig efter et dødsfald, og skulle der gå nogle og drømme om at blive strandfoged, er det formentlig nu, man skal slå til. For det er ikke et job, der hænger på træerne.

- Der blev ansat en i efteråret, ellers er det 10 år siden, der sidst blev ansat en strandfoged, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Ansøgningsfristen til jobbet er 28. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce