x
Annonce
Hvide Sande

Sjælden jobmulighed: Bliv strandfoged ved Hvide Sande

Stranden ved molen i Hvide Sande kan blive din arbejdsplads. Arkivfoto
Midt- og Vestjyllands Politi søger en strandfoged til at holde øje med stranden ved det nordlige Hvide Sande. Et job, der meget sjældent bliver slået op.

Hvide Sande: Et sjældent udbudt job er nu blevet ledigt.

Det drejer sig om hvervet som strandfoged ved len nummer 25, 26 og 27 på den Kongelige Søgårdske Forstrand, der i daglig tale svarer til stranden ved molen i Hvide Sande og et par kilometer nordpå.

Der er blot tre krav til en kommende strandfoged. Vedkommende skal have et køretøj til at bjerge strandet gods. Det kan være træ eller andre ting af værdi, som havet skyller op på stranden.

Derudover skal en kommende strandfoged have et stykke jord med plads til at lægge det strandede gods på. Det tredje og sidste krav er, at ansøgeren skal have en pletfri straffeattest.

- Arbejdet består i, at man skal bjerge det gods, der måtte komme i land af værdi med havet samt forskellige opsynsopgaver ved havet, siger Jens Nicolai Vejlgaard, der er formand for strandfogederne på den Søgaardske Forstrand.

Strandfogedens arbejdsgiver er Midt- og Vestjyllands Politi, og derfor kan strandfogeden også komme ud for at blive involveret i det politimæssige arbejde.

- Man kan blive sendt på patruljeopgaver af politiet. Det kan være, at der kommer euforiserende stoffer ind, eller politiet har på fornemmelsen, at der kommer noget ind. Det kan være forskellige ting, som kan være gået over bord, som man beder strandfogeden om at se efter, fortæller Jens Nicolai Vejlgaard.

Annonce

Hænger ikke på træerne

Stillingen er blevet ledig efter et dødsfald, og skulle der gå nogle og drømme om at blive strandfoged, er det formentlig nu, man skal slå til. For det er ikke et job, der hænger på træerne.

- Der blev ansat en i efteråret, ellers er det 10 år siden, der sidst blev ansat en strandfoged, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Ansøgningsfristen til jobbet er 28. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce