Ringkøbing IF

Simon Vesterbæk klar til at møde vennerne i RIF

Simon Vesterbæk fik alle 120 minutter for sin nye klub Brabrand IF, da Brabrand vandt 3-2 i pokalturneringen mod Aarhus Fremad i tirsdags. Foto: Ole Nielsen.
Simon Vesterbæk stoppede i Ringkøbing IF i sommerpausen. Nu tyder alt på, den stærke defensivspiller skal på banen for sin nye klub Brabrand IF, når RIF kommer på besøg i 2. division.

Aarhus: Da Simon Vesterbæk i sommerpausen valgte at stoppe i Ringkøbing IF, fordi han skulle flytte til Aarhus for at læse samfundsfag på universitetet, havde han ingen anelse om, at han allerede i anden runde af den nye sæson i 2. division ville komme til at stå over for sine tidligere holdkammerater.

Men det bliver tilfældet lørdag eftermiddag, når Ringkøbing IF skal spille ude mod Brabrand IF.

- Min kammerat Henrik Hykkelbjerg og jeg har en fælles ven, som spiller i Brabrand. Derfor blev vi enige om, at vi ville prøve at træne med i Brabrand. Henrik valgte så at vende tilbage til Kjellerup i stedet for, mens jeg straks følte mig godt tilpas i Brabrand, så jeg er blevet, fortæller Simon Vesterbæk.

Han har trænet med nogle uger, og i den første kamp i 2. division sad han på bænken.

Tirsdag var der så lokalopgør i landspokalturneringen mod Aarhus Fremad. Mere end 800 tilskuere så Brabrand vinde 3-2 efter forlænget spilletid.

- Det var bare fedt. Jeg startede som back, men efter en skade blev jeg rykket ind i midterforsvaret. Jeg spillede alle 120 minutter. Det var dejligt at være med i den kamp, og jeg håber, jeg gjorde det så godt, at jeg får en ny chance på lørdag mod RIF. Det bliver nok ikke i midterforsvaret, hvor vi har flere meget stærke spillere. Jeg skal nok mere satse på at få en plads som back, men det er også fint for mig, siger Simon Vesterbæk, der i det daglige tuller rundt og nyder Aarhus, for studiet begynder først i september.

Hvis Simon Vesterbæk skal spille højre back, venter der formentlig hårde dueller med Klaus Moesgaard eller Mikkel Jakobsen.

- Uanset hvem jeg kommer til at spille over for, så bliver det sjovt. Hvis jeg altså skal spille. Jeg er ikke lovet noget, og vi får formentlig først besked om holdopstillingen på lørdag, fortæller Simon Vesterbæk.

Han melder om meget højt niveau til træning.

- Der er to stærke spillere på hver plads, så man skal kæmpe hårdt for at være med. Men det passer mig nu meget godt, siger Simon Vesterbæk.

Han har Brabrand som favorit.

- Fordi vi har et godt hold. Det havde de også sidste sæson, hvor RIF så alligevel vandt i Aarhus. RIF skal nok hente deres point, men jeg tror ikke, det bliver på lørdag, siger Simon Vesterbæk.

RIFs træner Nicolai Wael ved godt, der venter en kæmpe opgave.

- Brabrand er gode til at lægge pres på modstanderne. Ganske som Jammerbugt. Vi skal forsøge at stå lige så solidt i forsvaret, som vi gjorde mod Jammerbugt og på en måde også mod VSK Århus. Vi stiller igen op i 4:4:2, for det fungerer fint lige nu, fortæller Nicolai Wael.

Jacob 'Jay' Andersen venter nok endnu et par uger med at melde sig spilleklar efter en skade på oversiden af venstre lår. Mikkel Kjeldstrup fik et slag på hoften mod VSK Aarhus, så han er tvivlsom. Resten er meldt klar til kamp.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce