Annonce
Ringkøbing IF

Simon Vesterbæk klar til at møde vennerne i RIF

Simon Vesterbæk fik alle 120 minutter for sin nye klub Brabrand IF, da Brabrand vandt 3-2 i pokalturneringen mod Aarhus Fremad i tirsdags. Foto: Ole Nielsen.
Simon Vesterbæk stoppede i Ringkøbing IF i sommerpausen. Nu tyder alt på, den stærke defensivspiller skal på banen for sin nye klub Brabrand IF, når RIF kommer på besøg i 2. division.

Aarhus: Da Simon Vesterbæk i sommerpausen valgte at stoppe i Ringkøbing IF, fordi han skulle flytte til Aarhus for at læse samfundsfag på universitetet, havde han ingen anelse om, at han allerede i anden runde af den nye sæson i 2. division ville komme til at stå over for sine tidligere holdkammerater.

Men det bliver tilfældet lørdag eftermiddag, når Ringkøbing IF skal spille ude mod Brabrand IF.

- Min kammerat Henrik Hykkelbjerg og jeg har en fælles ven, som spiller i Brabrand. Derfor blev vi enige om, at vi ville prøve at træne med i Brabrand. Henrik valgte så at vende tilbage til Kjellerup i stedet for, mens jeg straks følte mig godt tilpas i Brabrand, så jeg er blevet, fortæller Simon Vesterbæk.

Han har trænet med nogle uger, og i den første kamp i 2. division sad han på bænken.

Tirsdag var der så lokalopgør i landspokalturneringen mod Aarhus Fremad. Mere end 800 tilskuere så Brabrand vinde 3-2 efter forlænget spilletid.

- Det var bare fedt. Jeg startede som back, men efter en skade blev jeg rykket ind i midterforsvaret. Jeg spillede alle 120 minutter. Det var dejligt at være med i den kamp, og jeg håber, jeg gjorde det så godt, at jeg får en ny chance på lørdag mod RIF. Det bliver nok ikke i midterforsvaret, hvor vi har flere meget stærke spillere. Jeg skal nok mere satse på at få en plads som back, men det er også fint for mig, siger Simon Vesterbæk, der i det daglige tuller rundt og nyder Aarhus, for studiet begynder først i september.

Hvis Simon Vesterbæk skal spille højre back, venter der formentlig hårde dueller med Klaus Moesgaard eller Mikkel Jakobsen.

- Uanset hvem jeg kommer til at spille over for, så bliver det sjovt. Hvis jeg altså skal spille. Jeg er ikke lovet noget, og vi får formentlig først besked om holdopstillingen på lørdag, fortæller Simon Vesterbæk.

Han melder om meget højt niveau til træning.

- Der er to stærke spillere på hver plads, så man skal kæmpe hårdt for at være med. Men det passer mig nu meget godt, siger Simon Vesterbæk.

Han har Brabrand som favorit.

- Fordi vi har et godt hold. Det havde de også sidste sæson, hvor RIF så alligevel vandt i Aarhus. RIF skal nok hente deres point, men jeg tror ikke, det bliver på lørdag, siger Simon Vesterbæk.

RIFs træner Nicolai Wael ved godt, der venter en kæmpe opgave.

- Brabrand er gode til at lægge pres på modstanderne. Ganske som Jammerbugt. Vi skal forsøge at stå lige så solidt i forsvaret, som vi gjorde mod Jammerbugt og på en måde også mod VSK Århus. Vi stiller igen op i 4:4:2, for det fungerer fint lige nu, fortæller Nicolai Wael.

Jacob 'Jay' Andersen venter nok endnu et par uger med at melde sig spilleklar efter en skade på oversiden af venstre lår. Mikkel Kjeldstrup fik et slag på hoften mod VSK Aarhus, så han er tvivlsom. Resten er meldt klar til kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Leder For abonnenter

Det er æ' så ring' endda

Vi har hørt om de sorte skyer over virksomheder, der uafbrudt er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har hørt om fremtidens store problemer med, at Vestjylland bliver affolket, og alt kommer til at ligge øde hen, fordi ingen gider flytte til området. Vi har hørt om, at et af de få områder, der vil opleve fremgang, er sprogskoler, fordi alle nye medarbejdere bliver hentet i udlandet og skal lære dansk, før de kan løse arbejdsopgaverne. Nogle af de triste forudsigelser og negative fremtidsudsigter har måske en smule på sig, men inden vi alle sammen falder ned i et sort beskæftigelseshul, er det værd at give de positive historier et par ekstra pæne ord med på vejen. Lige nøjagtig i den positive afdeling var der hele to eksempler i den forgangne weekend. Tiden nærmer sig nemlig, hvor oplevelsescentret Naturkraft åbner dørene for første gang, og med en forventning om godt 200.000 besøgende om året skal der selvfølgelig ansættes mange. I runde tal skal der være 100 sæsonarbejdere og 25 fastansatte i sving, og det kan lyde som noget af en udfordring at finde det antal medarbejdere, hvis det sorte beskæftigelseshul virkelig er så stort, som nogen mener. Om Naturkraft-direktør Peter Sand aldrig har hørt om de negative meldinger om den fremtidige jobsituation, skal stå hen i det uvisse, men uanset hvad ser han - heldigvis - ingen sorte skyer. Heller ikke efter, at oplevelsescentret havde åbent hus, hvor interesserede var inviteret til at kigge forbi til en snak om jobmulighederne. Han vurderer ikke, det bliver et problem at rekruttere - det bliver mere et spørgsmål om at finde de rigtige. Den med, at ingen gider flytte til "sidste stop før Vesterhavet", kender han åbenbart heller ikke noget til, for der bliver vist interesse fra store dele af landet: "Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de". Det er også på sin plads at nævne, at i weekenden deltog fire vestjyder ved DM i Skills - en konkurrence for unge på en erhvervsuddannelse. To af de fire, en bager og en anlægsstruktør, gik helt til tops. Så det ser ud til, at der også i 2020 er andet end turistbranchen at byde på her i det vestjyske, når de unge mennesker skal tage skridtet ind på arbejdsmarkedet. Så det er vel æ' så ring' endda.

Annonce