Annonce
Fodbold

11-årige Simon Stampe om fodboldstart: - Det er irriterende, at vi ikke må spille kamp

Endelig fodboldtræning med vennerne igen. Opvarmning med dribleøvelser. Det gik ganske fint. Man kunne godt se, drengene har trænet hjemme de seneste uger. Foto: John Thomsen
125-150 børn indtog mandag Skjern GFs mange fodboldbaner til den første træning i otte uger. Midt i glæden over at spille med kammeraterne igen var der også lidt frustrationer over, at man ikke må spille rigtig fodbold endnu.
Annonce

Skjern: - Det er irriterende, at vi ikke må spille kamp. At vi ikke må spille rigtig fodbold. Det er jo det, vi træner for.

11-årige Simon Stampe var selvfølgelig glad for, at han endelig kunne komme til fodboldtræning i Skjern GF igen, men tingene var ikke, som de plejede at være, da trænerne Thomas Kousgaard og Rudi Thomsen havde U13 til den første træning i otte uger.

Det så nu ud til at gå meget godt alligevel. Drengene magtede fint de tekniske øvelser, Thomas Kousgaard satte sin gruppe i gang med.

- Jeg har trænet hver dag derhjemme. Enten alene eller med min storebror. Det er dejligt, at vi nu kan være sammen hele holdet igen, selv om vi er delt op i mindre grupper, fortsatte Simon Stampe.

Han har spillet fodbold, så længe han kan huske tilbage, og han var mere end klar til at komme til træning.

- Vi har haft kontakt med træneren på Snapchat, hvor han har givet os forskellige tekniske udfordringer. Men det er bare ikke det samme som at træne sammen med de andre, sagde Simon Stampe, inden han ivrigt trænede videre.

Det var ikke kun drengene, der havde glædet sig til gensynet.

- Jeg har savnet det så meget, at man skulle tro, det var løgn. Jeg har virkelig været ramt på humøret. Det har været næsten som en corona-depression. Jeg har kunnet mærke, at der har manglet noget. Men det er vel ikke så mærkeligt, når man tænker på, at vi normalt træner tre gange to timer hver uge og så spiller kamp i weekenden, sagde Thomas Kousgaard, der sammenlagt har været træner i omkring 20 år.

Han har gjort meget for at holde spillerne i gang. Det er gået så godt, at samtlige omkring 30 spillere i årgangen troppede op til første træning.

- Det er rart endelig igen at komme ud til nogen, der vil det samme som én selv. De her drenge vil bare spille fodbold. Jeg er glad for at se dem alle sammen, sagde Thomas Kousgaard.

Formand Niels Peter Olesen var en af de fire guider, der sørgede for, alt gik rigtigt til.

- Vi har heldigvis masser af plads, så vi kan finde plads til alle de 125-150, som vi regner med, tropper op til træning i løbet af mandagen. Nej hvor er de glade. Man kan virkelig mærke, de har glædet sig til det her, fortalte Niels Peter Olesen.

Kun få gange måtte han gøre opmærksom på, at man altså ikke måtte tage bolden op i hænderne, at man skulle holde afstand og så videre.

På sidelinjen stod små flasker med håndsprit.

- Vi har købt 24. Det er så lige 2400 kroner. Hvis det her bliver ved ret længe, så skal den udgift vist med på budgettet. Men pyt med det. I dag glæder vi os bare over, at vi så småt er kommet i gang igen, sagde Niels Peter Olesen.

Simon Stampe er teknisk dygtig, og han træner da også hver dag. Han er lidt træt af, at drengene ikke må spille kamp, for det er jo det, de træner for. Foto: John Thomsen

Brødtekst

Træner Thomas Kousgaard har nærmest været deprimeret over, at han ikke har kunnet træne de dygtige U13-spillere tre gange to timer om ugen med kampe ved siden af i weekenderne. Foto: John Thomsen
Drengene havde læst på lektien. Deres tøj lå med god afstand til hinanden. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce