Annonce
Ringkøbing-Skjern

Simon skal sætte fut i musiklivet: Folk skal vælge Ringkøbing-Skjern frem for Esbjerg og Herning

Simon Alsing Busk bliver den nye koordinator, der skal binde Generator og andre musikaktører i Ringkøbing-Skjern tættere sammen. Her ses han i Kunstfællesskabet Tændpiben, som er en af de andre medspillere i samarbejdet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Generator sætter sig for bordenden i et nyt lokalt musiknetværk. Netværket med en ny koordinator i spidsen skal lokke de koncertgængere, der tager til større byer som Herning og Esbjerg, til i stedet at vælge koncerter i Ringkøbing-Skjern.

RINGKØBING-SKJERN: Et kunstnerfællesskab, en amatørmusikforening, en turistforening, en jazzfestival, en musikskole og så fire lokale spillesteder. Ni kulturaktører i Ringkøbing-Skjern vil nu arbejde tættere sammen for at skabe koncertoplevelser, der kan trække de lokale af huse.

I spidsen for arbejdet står Generator i Ringkøbing. For man har i 2021 og 2022 fået i alt en million kroner fra Statens Kunstfond til at skabe endnu mere spilleglæde i det vestjyske. Så nu har Generator hyret en netværkskoordinator.

Generators daglige leder og hidtil eneste fuldtidsansatte, Anton Bjerg, kan nu glæde sig over, at man dobler op på medarbejderstaben fra en til to fuldtidsansatte. Hidtil har der været ham og en masse frivilligt engagement at trække på.

- Når man arbejder med frivillige er det meget berigende og dejligt, fordi de har lyst til at gøre noget. Men det tager også lidt længere tid, fordi folk ”kun” deltager i det omfang, de har mulighed for i deres fritid. Nu bliver vi pludselig to, der får løn for at være der, og så kan vi også stille lidt større krav til hinanden. Det bliver sundt, tror jeg. Jeg tror bestemt på, vi går en lys fremtid i møde, siger Anton Bjerg.

Annonce

Et kendt ansigt

Den nye netværkskoordinator bliver en mand, der i forvejen er kendt af Generator. 36-årige Simon Busk Alsing har nemlig været med til at koordinere det frivillige arbejde på Generator de seneste tre-fire år. Samtidig har han hjulpet med at stable koncerter på benene, og han har også været med som musiker.


Jeg har lyst til at prøve nogle ting af og generelt bare udvikle live-aktiviteten her i området.

Simon Busk Alsing, ny netværkskoordinator, Generator


Han er aktiv i Kunstfællesskabet Tændpiben og underviser også som musiklærer på Kulturskolen Ringkøbing-Skjern, indtil han tiltræder på Generator. Kunstnerfællesskabet og musikskolen er to af de aktører, som Generator nu vil øge samarbejdet med.

Simon Busk Alsing er desuden uddannet fra konservatoriet og er professionel musiker i tre bands som trommeslager. Nu vil han gerne udvikle kulturområdet i Ringkøbing-Skjern.

- Muligheden for at udvikle og skabe mere kultur i området er bare virkelig tiltalende, og det er min primære motivation. Jeg har lyst til at prøve nogle ting af og generelt bare udvikle live-aktiviteten her i området. Projektet går ud på at skabe sammenhæng mellem de forskellige byer og kultur-aktører her i kommunen. Vi skal prøve at nærme os hinanden lidt mere og lave nogle samarbejder, siger Simon Busk Alsing.

Annonce

Kan konkurrere med større byer

Lige nu har han det indtryk, at indbyggere i Ringkøbing-Skjern gerne kører til Esbjerg eller Herning for at tage kulturarrangementer. Hvis folk er villige til det, kører de også gerne til Videbæk, Tarm og andre steder i kommunen, mener han. Det kræver bare, at man viser folk i Ringkøbing-Skjern, at koncerterne kan konkurrere med de større byers tilbud.

- Jeg tror, at hvis vi sammen får dannet et godt udtryk og laver nogle gode tiltag, kan vi fange rigtig mange mennesker ind og overbevise dem om, at vi her i kommunen laver et produkt af høj kvalitet, siger Simon Busk Alsing.

Netværket

Statens Kunstfond har udnævnt Generator til netværksspillested.

Generator er et af to musiske spillesteder, der har fået den titel, og det er første gang, den type støtteordning er blevet oprettet.

Generator får 500.000 kroner i både 2021 og 2022 til at styrke samarbejdet og musiklivet i Ringkøbing-Skjern.

Som netværksspillested kan man ikke længere være honorarstøttet spillested. I 2020 svarede den støtte, man fik for at være det, til omtrent 165.000 kroner.

Generator har hyret Simon Busk Alsing til at være koordinator.

Som koordinator skal han styrke samarbejdet mellem Generator og otte andre lokale kulturspillere. Det er spillestederne Remisen i Skjern, Mejeriet i Tarm og Muldbjerg Mølle. Derudover er det Kulturskolen Ringkøbing-Skjern, Videbæk Amatør Musikforening, Ringkøbing Fjord Jazzfestival, Holmsland Klit Turistforening og Kunstfællesskabet Tændpiben.

Han har nogle klare opgaver foran sig. Blandt andet skal spillerstederne sammen koordinere deres musikprogram. På den måde sikrer man det rette miks af genrer, og man kan måske også samarbejde om at hive andre musiknavne til området, end koncertstederne kunne alene. Det bliver også vigtigt at gentænke måden, man laver koncerter på.

- Man vil kunne se koncerter blive afviklet på nye og eksperimenterende måder samt nye og uventede steder, siger Simon Busk Alsing.

Annonce

Ungt, friskt pust

Den plan bakker Anton Bjerg op om. Han næver for eksempel, at man kunne lave en koncert i klitterne. Generelt er han glad for, at man har fået Simon Busk Alsing ombord. Han blev udvalgt, efter man havde fået 24 ansøgninger og havde seks ansøgere til samtale

Med Simon Busk Alsing får man både en, der kender Generator og andre samarbejdspartnere, og som bor i Ringkøbing. Han kan derfor hurtigt smutte på jernhesten, hvis der er brug for ham på spillestedet.

Simon Alsing Busk (tv.) og Anton Bjerg (i midten) kender hinanden i forvejen fra Generator. Her deltager de begge i en udendørs koncert i 2019. Pressefoto: Rudi Braun, Generator

Samtidig får man en mand, der stammer fra Egtved ved Vejle, er uddannet på konservatoriet i Aarhus, arbejder som musikerunderviser i blandt andet Holstebro og også har musik-kontakter landet over som musiker. Og hvor Anton Bjerg bliver 64 næste gang, er Simon Busk Alsing 36 år.

- Jeg må være ærlig at sige, at min dåbsattest ikke lyver. Der er han lidt yngre og frisk på en anden måde og tænker måske nogle andre tanker. Jeg synes jo stadig, jeg er frisk. Men han har måske nogle andre input, og det er et friskt pust. Så kan jeg bidrage med den erfaring, jeg nu har med blandt andet planlægning af koncerter, siger Anton Bjerg.

Simon Busk Alsing begynder i jobbet 1. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce