Annonce
Hvide Sande

Sildemadder og pakkeleg: Sprogcafé holdt juleafslutning på dansk manér

Julemanden blev taget godt imod. Især da det gik op for børnene, at han havde godteposer med. Privatfoto.
Annonce

Kloster: Forskellige traditioner mødes, de lokale lærer meget nyt, og undervejs lærer tilflyttere også de danske traditioner at kende, når sprogcaféen Velkommen Her i Kloster inviterer til juleafslutning. Julen har mange traditioner, og i denne uge var der indbudt til juleafslutning på dansk manér.

42 festklædte deltagere fra alverdens lande mødte op denne blæsende decemberaften. Flettede julehjerte i rødt og hvidt, ligesom H.C. Andersen gjorde det for første gang i 1850'erne, blev fremstillet. Der blev sunget julesange, danset om træet, spillet pakkeleg og spist sildemadder, frikadeller, flæskesteg og selvfølgelig risalamande. Julemanden blev mødt af et stort "Velkommen Her" - især da det viste sig, at han havde medbragt godteposer.

Der blev ønsket glædelig jul og godt nytår på forskellige sprog, men de mange smil og varme håndtryk vidner om en samhørighed og forståelse, der kan bygges videre på i 2020.

Der blev fejret jul med pakkeleg og julehjerter, da Velkommen Her havde juleafslutning. Privatfoto.
42 festklædte deltagere fra alverdens lande var med det juleafslutningen. Privatfoto.
Tre generationer af samme familie kunne ikke sige nej til at fejre juleafslutning på dansk manér. På billedet er Magdalena Smigalska-Kalata, Boguslawa Smigalska og Filip. De var nødt til at gå tidligt, fordi Filip skulle i seng. Privatfoto.
Det var koldt og blæsende udenfor, men det mærkede de ikke noget til i Velkommen Her. Privatfoto.
Maden var selvfølgelig også klassisk dansk: sild, frikadeller, flæskesteg og risalamande. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ny privatrådgiver i Landbobanken

Annonce