Annonce
Hvide Sande

Sildemadder og pakkeleg: Sprogcafé holdt juleafslutning på dansk manér

Julemanden blev taget godt imod. Især da det gik op for børnene, at han havde godteposer med. Privatfoto.

Kloster: Forskellige traditioner mødes, de lokale lærer meget nyt, og undervejs lærer tilflyttere også de danske traditioner at kende, når sprogcaféen Velkommen Her i Kloster inviterer til juleafslutning. Julen har mange traditioner, og i denne uge var der indbudt til juleafslutning på dansk manér.

42 festklædte deltagere fra alverdens lande mødte op denne blæsende decemberaften. Flettede julehjerte i rødt og hvidt, ligesom H.C. Andersen gjorde det for første gang i 1850'erne, blev fremstillet. Der blev sunget julesange, danset om træet, spillet pakkeleg og spist sildemadder, frikadeller, flæskesteg og selvfølgelig risalamande. Julemanden blev mødt af et stort "Velkommen Her" - især da det viste sig, at han havde medbragt godteposer.

Der blev ønsket glædelig jul og godt nytår på forskellige sprog, men de mange smil og varme håndtryk vidner om en samhørighed og forståelse, der kan bygges videre på i 2020.

Annonce
Der blev fejret jul med pakkeleg og julehjerter, da Velkommen Her havde juleafslutning. Privatfoto.
42 festklædte deltagere fra alverdens lande var med det juleafslutningen. Privatfoto.
Tre generationer af samme familie kunne ikke sige nej til at fejre juleafslutning på dansk manér. På billedet er Magdalena Smigalska-Kalata, Boguslawa Smigalska og Filip. De var nødt til at gå tidligt, fordi Filip skulle i seng. Privatfoto.
Det var koldt og blæsende udenfor, men det mærkede de ikke noget til i Velkommen Her. Privatfoto.
Maden var selvfølgelig også klassisk dansk: sild, frikadeller, flæskesteg og risalamande. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce