Annonce
Ringkøbing Håndbold

Sikke en slutspurt - Ringkøbing Håndbold vandt de sidste otte minutter med 6-2 og dermed kampen 22-20

Det var en flad fornemmelse for spillerne at spille i en tom hal i Gudme. Foto: John Thomsen
Efter mange elendigheder med et stort antal afbrændere fik Ringkøbing Håndbold så meget styr på kampen de sidste otte minutter, at det lykkedes at hale en sejr hjem på 22-20 over Gudme, der ellers havde ført 18-16.

Gudme: Otte minutter igen - Gudme førte topkampen hjemme over Ringkøbing Håndbold 18-16. Der burde være en elektrisk og ophedet stemning i hallen i Gudme.

Det var der også, det var bare inde i hallen ved siden af SU'VI:T Arena.

For mens Divisionsforeningen Håndbold har bestemt, at kampe i liga og 1. division skal afvikles uden tilskuere, så kunne mere end 200 tilskuere se en kamp i 2. division, mens der vel med det hele var omkring 20 tilskuere i form af officials/loggere/bestyrelsesmedlemmer/speaker/presse til kampen i 1. division damer.

Gudme kunne godt have brugt lidt opbakning i de sidste otte minutter, hvor de blev kørt ud af banen, efter Ringkøbings træner Jesper Holmris havde taget en timeout.

Indskiftede Marie-Louise Søberg scorede på gennembrud. Udligningen stod Camilla Fangel for. Kort efter fik Ringkøbing et straffekast, hvor Marie-Louise Sundgaard i kontraløb blev tacklet så groft, at det kostede et direkte rødt kort og straffekast. Søberg scorede. Og sandelig ikke om det blev til en scoring mere til Søberg på kontraløb efter en fornem bolderobring i forsvaret af Camilla Fangel. Det hele var vendt. 20-18.

Gudme fik reduceret, men Marigona Hajdari sørgede for ro med en scoring med godt et minut igen. Gudme reducerede endnu en gang, men i de sidste halve minut kunne de ikke holde Michelle Brandstrup, der brød igennem til slutresultatet 22-20.

Det var efter en kamp, hvor Ringkøbing på mange måder havde spillet godt.

Defensivt var der mange fine parader og tacklinger, lige som der var flere bolderobringer. I målet stod Ryoko Amitani glimrende i stedet for en skadet Mateja Serafimova, der har problemer med knæet. Det kunne have været så godt, hvis Ringkøbing bare ikke havde været meget sølle kørende, når de havde bolden.

Det værste var, at Ringkøbing brændte og brændte. Ni gange alene i første halvleg på åbne chancer mente træner Jesper Holmris, han havde talt op til. Der var også tekniske fejl og bolde, der bare blev mistet. I de sidste 15 minutter af første halvleg var det helt galt. Efter føring på 8-7 efter et kvarter scorede Ringkøbing ikke i 13 minutter, og de endte med at være bagud 11-9 ved pausen, efter Camilla Faartoft havde brændt et straffekast efter tid.

- Skræmmende. Jeg synes, vi spillede ganske fint. Vi skabte jo et væld af chancer. 22 mål i sådan en kamp er bare ikke godt nok. Det var forsvaret og Ryoko, der bar os igennem i dag, sagde Jesper Holmris.

Han tog sin første timeout efter to minutters spil. Da var Ringkøbing bagud 3-0.

- Igen igen kom vi bagud. Fordi vi brændte, og fordi kontrafasen bare ikke var skarp. Heldigvis kom vi hurtigt på 3-3, og derfra spillede vi godt. Men generelt var det ikke godt nok. Vi brændte jo også alt for meget i anden halvleg, hvor der også kom flere fejl. Men Gudme kørte trætte, mens vi holdt niveau defensivt og fart i spillet i angrebet. Det blev afgørende. Godt vi vandt før fire ugers kamppause inden de to sidste kampe på grund af en mærkelig planlægning, sagde Jesper Holmris.

Træner Jesper Holmris tager en timeout otte minutter før tid. Det var klogt, for efter en snak vendte Ringkøbing Håndbold et truende nederlag til sejr. Foto; John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce