Annonce
Ringkøbing

Tyv dummede sig på Facebook: Ejer så pludselig sin stjålne knallert

Hvis man vil sælge tyvekoster, er det knap så heldigt at gøre det i eget navn. Foto: DENIS CHARLET/Ritzau Scanpix


RINGKØBING: Hvis man skal være kriminel og slippe godt af sted med det, kræver det omløb på øverste etage. Det kniber det angiveligt for hos en 30-årig mand fra Ringkøbing.

For nyligt satte han en halvdyr knallert til salg på Facebook, i sit eget navn vel at mærke. Flere kiggede på annoncen, heriblandt knallertens retmæssige ejer, der fik stjålet sit 13.000 kroner dyre køretøj fra sin garage midt i september.

Ejeren gav politiet et kald og forklarede sagens omstændigheder. Da han ovenikøbet kunne udpege nogle specielle kendetegn ved knallerten, sendte politiet en patrulje i retning af den 30-årige ringkøbingenser. Han havde svært ved at forklare sig og måtte pænt udlevere knallerten, som nu er kommet hjem til Holstebro igen.

Den 30-årige kan derimod se frem til at få en plet på straffeattesten for brugstyveri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce