Annonce
Skjern

Sigurd åbner festen

Sigurd Barrett og 2.000 børn fra 1.-3- klasser i hele Ringkøbing-Skjern Kommune åbner Kulturby 2017 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter 20. januar. Pressebillede

Sigurd Barrett og 2.000 børn fra 1.-3- klasser i hele Ringkøbing-Skjern Kommune fester i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter 20. januar.

Annonce

Skjern: Sigurd Barrett og 2000 børn fester igennem i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, når kulturbyåret Aarhus 2017 åbner for børn.

Elever i 1.-3. klasser fra hele Ringkøbing-Skjern Kommune klæder sig ud som Vindens Folk og medbringer hjemmelavede papirbåde til Ønskelandet, som er børne-åbningen af kulturbyåret Aarhus 2017.

Det store trækplaster er Sigurd Barrett, som kommer til Ønskelandsfesten i Ringkøbing-Skjern fredag 20. januar. Han har på dagen premiere på sit hidtil største projekt "Sigurd fortæller Danmarkshistorie", og tager børnene med på en rejse i 128.000 års danmarkshistorie gennem fortælling og sang.

Det er ikke kun her i kommunen, der er en Ønskeland-fest. Der er børneåbninger af kulturbyåret Aarhus 2017 i alle de 19 midtjyske kommuner den dag.

- For at få et lokalt præg på Ønskelandet tager vi udgangspunkt i vores egen vision om Naturens Rige med særligt fokus på vandet, der bringer os sammen. En sammenhængskraft som kun naturen kan give os, siger leder af Kultur, Natur og Fritid, Per Høgh.

Flere end 450 projekter

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus2017 og de midtjyske kommuner vil i år afvikle flere end 450 projekter.Det overordnede tema for Aarhus2017 er RETHINK.

Tid og sted for børneåbningen Ønskelandet:: 20. januar kl. 9.30-12.30, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, Skjern.

Annonce

Har øvet sig

Forud for dagen har børnene forberedt sig til festen ved bl.a. at folde og dekorere papirbåde, som skal "søsættes" i kulturcentret i forbindelse med festen. Under festen synger børnene den officielle Ønskelandssang, som er skabt af Alberte Winding og Jan Rørdam.

Børnene har øvet sig på sangen hjemme i skolerne og de vil være klædt ud som Vindens Folk - et folk der lever på vandet, og er styret af naturens stærke kræfter.

Den lokale børneåbning er et samarbejde mellem kommunens Kultur, Natur og Fritid, Teatret OM og DR. På dagen hjælper flere frivillige, bl.a. Soroptimisterne Ringkøbing, Soroptimisterne Skjern-Tarm og Kulturcrew fra Kirkeskolen samt enkeltpersoner, der giver en hånd med.

Annonce

Først med børneåbning

Med arrangementet markeres åbningen af Europæisk Kulturhovedstad 2017, men Ønskelandsfesten vil også være kick-off arrangement for fortsat arbejde med ønskelandstanken og børnekultur i Ringkøbing-Skjern Kommune i 2017.

Det er første gang nogensinde, at en Europæisk Kulturhovedstad præsenterer en unik børneåbning.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce