Annonce
112

Sigtet for overfald med kniv: 24-årig får forlænget sin varetægtsfængsling

Arkivfoto
Kvinde sigtet for grav vold i forbindelse med et knivoverfald i Skjern, skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

Skjern: Den 24-årige kvinde fra Skjern, som er sigtet for grov vold i forbindelse med et knivstikkeri, skal foreløbig blive bag tremmer.

Ifølge Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning er kvindens varetægtsfængsling blevet forlænget frem til den 5. august.

Episoden foregik på Østre Allé i Skjern den 10. juni, hvor en 18-årig mand fik overfladiske skrammer efter et overfald i en lejlighed. Mandens 24-årige veninde blev i første omgang sigtet for drabsforsøg, men siden blev sigtelsen ændret til grov vold. Hun blev i første omgang varetægtsfængslet i fire uger, og nu er fængslingen altså blevet forlænget.

Under grundlovsforhøret nægtede kvinden sig skyldig men forklarede, at hun kunne havde haft et blackout og derfor ikke havde nogen erindring om knivstikkeriet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce