Annonce
Danmark

Sigtede i sag om millionsvindel på sygehuse hyrer stjerneadvokater

Mette Grith Stage skal forsvare den sigtede indkøbschef fra Sygehus Lillebælt. Arkivfoto: Nils Meilvang/Scanpix
De sigtede i sagen om svindel for millioner på Sygehus Lillebælt tager det tunge skyts i brug. De har valgt topadvokater til at tale deres sag i retten, hvis anklagemyndigheden vælger at rejse tiltale.

Svindelmistanke: To mænd og en kvinde er sigtet i svindelsagen på Sygehus Lillebælt. Og det er ikke hvem som helst, der skal forsvare de to mænd, hvis anklagemyndigheden rejser tiltale.

De er i offentligheden kendt som stjerneadvokater og begår sig hjemmevant i sager med stor mediebevågenhed som bandevold, økonomisk kriminalitet og drab.

Den tidligere logistik- og indkøbschef har fået advokat Mette Grith Stage, mens advokat Anders K. Nemeth, såfremt det bliver nødvendigt, skal forsvare den medsigtede mand.

Det bekræfter begge forsvarsadvokater over for Vejle Amts Folkeblad. Mette Grith Stage fortæller, at hendes klient for nylig har peget på hende som beskikket forsvarer.

- Jeg går ud fra, at han har fået mig anbefalet. Meget mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, da jeg endnu ikke har modtaget sagsakterne, siger advokat Mette Grith Stage til avisen.

Hun har talt med sin klient, men ønsker ikke at fortælle, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Annonce

Jeg går ud fra, at han har fået mig anbefalet. Meget mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, da jeg endnu ikke har modtaget sagsakterne.

Mette Grith Stage, forsvarsadvokat

Kundby-pige og Black Army

Mette Grith Stage har gennem mange år udelukkende beskæftiget sig med straffesager.

Hun indledte sin karriere i Justitsministeriet, hvorefter hun blev anklager i politiet og hos statsadvokaten. I 2006 skiftede hun side og blev forsvarsadvokat.

Mette Grith Stage er i dag en efterspurgt forsvarsadvokat med møderet for Højesteret, og hun har været forsvarer i en lang række spektakulære straffesager, som i mange tilfælde har haft mediernes bevågenhed.

Hun har de senere år været i retten for blandt andre Kundby-pigen, indvandrerbanden Black Armys frontmand, krammeterapeuten Per Brændgaard og taxachaufføren i Nicklas Bendtner-sagen.

Hun forsvarede også den morfar, der i 2014 skød og dræbte en advokat under en retssag.

Mette Grith Stage er også kendt fra programmet "Forsvar" på TV2.

Forsvarede Nicklas Bendtner

Den medsigtede mand i sagen har valgt, at hans beskikkede forsvarsadvokat skal være Anders K. Nemeth. Han var blandt andet forsvarsadvokat for Stein Bagger, der i 2009 blev idømt syv års fængsel for bedrageri for 831 millioner kroner i det kollapsede IT Factory.

Anders K. Nemeth var også forsvarer for journalist Henrik Qvortrup i Se og Hør-sagen om overvågning af kendtes kreditkort. Og det var også Anders K. Nemeth, som var fodboldspilleren Nicklas Bendtners skyts, da straffesagen om fodboldspillerens overfald på en taxachauffør kørte i Københavns Byret.

Derudover er Anders K. Nemeth søn af den kendte forsvarsadvokat Karoly Nemeth, som blandt andet har optrådt i rollen som forsvarer for islam-kritiker Lars Hedegaard og tidligere FCK-chef Flemming Østergaard.

Vejle Amts Folkeblad har spurgt Anders K. Nemeth, hvordan hans nye klient forholder sig til sagen.

- På nuværende tidspunkt har vi ingen kommentarer, siger Anders K. Nemeth.

Anders K. Nemeth skal repræsentere den medsigtede mand i sagen. Arkivfoto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Kvinde også sigtet

Den sigtede kvinde har fået beskikket forsvarsadvokat Casper Andreasen, som Vejle Amts Folkeblad også har været i kontakt med. Han var forsvarsadvokat i Se og Hør-sagen, hvor han repræsenterede journalist Kasper Kopping.

Ifølge Casper Andreasen ønsker kvinden heller ikke at fortælle, hvordan hun forholder sig til sigtelsen.

Den 4. oktober politianmeldte Sygehus Lillebælt sagen, og sygehusledelsen vurderer, at der er svindlet for op mod 1,5 millioner kroner. Siden er fire adresser ransaget i Vejle, på Fyn og Sjælland.

Vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen Carsten Thostrup forventer, at sagen snart er færdigefterforsket.

- Det går der lidt tid med, men jeg forventer at vi relativt hurtigt har færdigefterforsket sagen. Så er det op til anklagemyndigheden, om man vil rejse tiltale, sagde han i starten af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se listen - så mange er indskrevet på kommunens skoler: Flere folkeskoler med færre end 10 elever i 0. klasse

Annonce