Læserbrev

Sig nej til socialdemokratiske skattestigninger

De siger, at det ikke skal ramme almindelige danskere. Men det er udenomssnak. Regningen vil blive sendt videre. Det burde alle kunne gennemskue.

Læserbrev: Vi lever i gode tider. Men mange glemmer, hvor de gode tider kommer fra. De gode tider er et resultat af danskernes arbejde. Det har regeringen fremmet ved at give folk en påskønnelse, når de yder en ekstra indsats. Ældre får en bonus, når de udskyder pensionen. Ledige opnår et ekstra jobfradrag, når springer til på arbejdsmarkedet. Derfor har Danmark nu fuld damp under kedlerne.

Men der er stadig mennesker, som mangler et job og det fællesskab, som følger med. Og der er stadig mange – især flygtninge og familiesammenførte – som ikke forsørger sig selv. Det skal vi råde bod på. Det er hér vi skal sætte ind.

Men det står ikke højt på Socialdemokratiets ønskeseddel. Mette Frederiksen er ikke særlig optaget af, hvordan danskerne skal blive rigere, så vi får råd til både offentlig service og til en bedre dagligdag. Hun er mere optaget af, hvordan man fordeler pengene. Og desværre er Socialdemokratiet også ude på at sætte skatterne op med mindst 4 milliarder kroner. De siger, at det ikke skal ramme almindelige danskere. Men det er udenomssnak. Regningen vil blive sendt videre. Det burde alle kunne gennemskue.

For det første vil Mette Frederiksen øge skatten på helt almindelige lønmodtagere. Hun vil øge skatten på arbejdsgiverbetalt telefon. For det andet vil hun øge skatten på de familieejede virksomheder, som er rygraden i det opsving, vi ser. For det tredje vil Mette Frederiksen øge skatten på aktionærer – det vil sige alle os, der har pensionsopsparing. Øget skat på aktier er desuden en skat på de investeringer, som virksomhederne har brug for, så de kan modernisere deres produktion – og dermed sikre høj indtjening og gode lønninger.

Det har vi ikke brug for. Det vil svække opsvinget. Og vi kan sagtens udvikle den offentlige velfærd uden at presse danskerne yderligere på skatten.

Socialdemokratiet siger: Enten skattelettelser eller velfærd. Venstre siger: Vi kan levere velfærd – uden socialdemokratiske skattestigninger. Venstre har tilrettelagt den offentlige økonomi så klogt, at vi har råd til et velfærdsløfte, der både øger det offentlige forbrug med 69 mia. kr. frem mod 2025 – samtidig med, at vi holder orden i økonomien.

Vi har plads til gode sygehuse, værdig ældrepleje og skoler af høj kvalitet – uden at sætte opsvinget over styr.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce