Annonce
Ringkøbing

Sidste skud i bøssen: 1700-talsfestival skal klare sig selv efter 2021

1700talsfestivalen i Ringkøbing trak sidste sommer 5000 ekstra gæster til byen, anslår handelsforeningen. Det gav en meromsætning på omkring to millioner kroner. Foto: Mads Dalegaard
Ringkøbing Handelsforening trak 5000 ekstra besøgende til byen under sidste sommers to dage lange 1700-talsfestival og forventer det dobbelte i år. Men i den nærmeste fremtid skal arrangementet gennemføres uden kommunalt tilskud.
Annonce

Ringkøbing: Hvis Ringkøbing også fremover skal have en 1700-talfestival, så bliver det uden kommunale penge.

Det fastslår et enigt erhvervs- og vækstudvalget, der ikke vil støtte projektet økonomisk efter 2021. Til den tid vil Ringkøbing-Skjern have skudt næsten fire millioner kroner i arrangementet.

- Vi er godt klar over, at det tager tid at løbe nye ting i gang, og at opstarten er rigtig dyr. Nu gør vi arrangørerne opmærksom på, at de har to år til at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, og det håber jeg virkelig vil lykkes. Der er et stort potentiale i festivalen, som i den grad bidrager til byens historiefortælling, siger viceborgmester og udvalgsformand Søren Elbæk (S).

Varslingen om stop for det kommunale tilskud kommer i forbindelse med en evaluering af den to år gamle 1700-talsfestival.

Ifølge Ringkøbing Handelsforening, som står i spidsen for projektet, levede sidste sommers udgave op til de vigtigste succeskriterier. Besøgstallet i byen voksede de to dage i juni. Handelsforeningen anslår, at der var 5000 ekstra gæster i byen, som ifølge estimerede beregninger har givet en meromsætning på næsten to millioner kroner.

Flere har fået kendskab til festivalen, der blev skabt et godt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Museum og Ringkøbing Skole, og det historiske arrangement har givet masser af omtale.

Samtidig konkluderer handelsforeningen dog også, at projektet ikke kan bære sig selv økonomisk, da langt de fleste aktiviteter er gratis. Derfor vil en fortsættelse af festivalen afhænge af tilskud og donationer fra handelslivet, samarbejdspartnere, fonde og Ringkøbing-Skjern Kommune. Men det sidste er altså udelukket. Politikerne har accepteret, at den sidste bid af tilskuddet på 1,3 millioner kroner bliver delt over de kommende to år. Men herefter skal støtten altså komme andre steder fra.

De kommunale penge har i den grad været fundamentet for festivalen. Sidste år betalte Ringkøbing-Skjern 1,3 millioner kroner, mens handelsforeningen selv lagde en god halv million - en del af beløbet i arbejdstimer og resten i egenfinansiering og sponsorindtægter.

Ambitionerne for den kommende 1700-talsfestival er store. Denne sommer udvides arrangementet til at vare en hel uge og skal lokke 10.000 ekstra besøgende til. Det vil give en forventet meromsætning i byen på omkring fire millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Ringkøbing-Skjern

SF om solcellekapløb: Vi risikerer at begå den samme dumhed som med vindmøllerne

Annonce