Ringkøbing-Skjern

Sidste punktum sat i EU-sag: Nu kan Vestjysk Bank agere som normal bank igen

- Det er ingen hemmelighed, at processen frem mod denne endelige godkendelse fra EU-Kommissionen har været lang, og at der også har været en del "bump" undervejs. Med de økonomiske resultater, vi har leveret, og den udvikling, vi er inde i, har vi bevist, at Vestjysk Bank er levedygtig og har fortjent en plads i den danske banksektor, udtaler direktør Jan Ulsø Madsen fra Vestjysk Bank. Arkivfoto
EU-Kommissionen har endelig godkendt den statsstøtte, som Vestjysk Bank modtog i forbindelse med fusionen med Aarhus Lokalbank i 2012. - En rigtig god dag, siger bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Nordvestjylland: EU-Kommissionen har i dag meddelt, at den har truffet en endelig afgørelse om godkendelse af den statsstøtte, som Vestjysk Bank modtog i forbindelse med fusionen med Aarhus Lokalbank i 2012 og den dertilhørende kapitalplan.

Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, betegner det som en "meget vigtig milepæl".

- Det er en rigtig god dag for banken. Nu er vi der, hvor vi kan agere som normal bank igen. Vi har været begrænset af, at vi havde 19 restriktioner, som vi skulle leve op til og indrapportere løbende. Blandt andet måtte vi ikke udvide balancen over en vis størrelse. Det var også meget debatteret, om vi kunne have kunder på Sjælland, men det kunne vi - og vi har en del, som flytter herfra og derover, så det er vigtigt for os. Nu kan vi agere som alle andre banker med en bestyrelse og en direktion, siger Jan Ulsøe Madsen til Dagbladet og fortsætter:

- Vi havde brug for den statsstøtte, som bankpakkerne dengang stillede til rådighed, for Vestjysk Banks kapitalgrundlag var voldsomt udfordret, men alt er blevet betalt tilbage med renter, og vi har bevist undervejs i processen, at vi kan stå på egne ben.

Vi havde regnet med det

Også i forhold til bankens kapitalgrundlag, likviditet, opkøb, risikohåndtering, størrelsen af omkostningsbasen og indfrielse af statslige hybrider blev der stillet en række betingelser.

Nu hvor I er sat fri, betyder det så, at I ændrer på forvetningerne til 2019?

- Nej, det gør det ikke. Vi vidste, at vi have mulighed for at komme ud af EU-sagen den 31. december 2018, hvis egenkapitalforretningen lå inden for intervallet 7-11 procent, og vi nåede 11 procent, så vi havde, at forventning om, at vi kom ud af det og har derfor ikke indregnet nogle restriktioner i 2019-regnskabet, siger bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

EU-Kommissionen godkendte statsstøtten den 18. juli 2017, men det er altså først i dag, at der sættes endeligt punktum i sagen, nu hvor Vestjysk Bank har opfyldt alle de betingelser, som blev stillet af EU.

0/0
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mange gravsteder sløjfes: Lokale kirkegårde er under forvandling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

ØSB A/S har vækstet kraftigt i 2018

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Overskuddet mere end fordoblet i Skjern Papirfabrik

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan forgylder du din forening: Ni gode råd til fondssøgning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreningshus købte professionel fundraiser for at rejse millioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreninger zoomer ind på fondene: Vil have fat i guldet

Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat