Videbæk

Sidste hold seniorboliger i Spjald er på trapperne

Fredag var der rejsegilde på de sidste to af i alt otte nye ét-plans seniorboliger i Spjald. - Vi har haft god søgning på boligerne, siger tømrer og ejer af Spjald Tømrer og Snedker, Flemming Meldgård. Foto Jørgen Kirk

Fredag blev der holdt rejsegilde på de sidste af de otte nye seniorboliger i Spjald. Alle otte boliger har fundet en lejer, og der kunne sagtens være bygget flere, lyder fra bygherren.

Spjald: Kulisserne bød på gråt cementgulv og rockwolls-loft, da der fredag blev holdt rejsegilde på de sidste seniorboliger på Søndergårdsparken i Spjald med stegte pølser, æbleskiver og kolde øl og gløgg.

Dermed nærmer byggeriet af moderne boliger til ældre i Spjald sig en afslutning.

Siden januar, hvor firmaet bag - Spjald Tømrer og Snedker - satte gang i projektet, er der til naboernes glæde dukket otte seniorboliger op på den tomme grund, der tidligere husede en børnehave.

- Det er blevet vældig positivt modtaget. Naboerne er glade for, at det ikke ligner et tomt mere, og mange spørger, om vi ikke kunne bygge nogle flere, siger ejer af Spjald Tømrer og Snedker, Flemming Meldgård.

Den første juli - blot syv måneder senere - stod de første huse klar. En måned senere fulgte to mere, og 1. december atter to. De sidste boliger har nu fået lukket taget, og det rejsegilde blev fredag fejret med stegte pølser og kolde øl - og æbleskiver og gløgg.

Unge som gamle, tømrere som knapt så værktøjskyndige var fredag samlet til stegte pølse og en kold øl. Foto: Jørgen Kirk

Marked for flere ældreboliger

Jagten på udlejere af de nye seniorboliger er gået mere end glat. Den eneste reklame, der er blevet gjort, er sket gennem et byggepladsskilt ved vejen, forklarer Flemming Meldgård og fortæller, at det er blevet til tre par og fem enlige lejere.

- Tanken var i starten, at vi ville have solgt noget af det i starten. Men vi havde 10 henvendelser på at leje og én på at købe det, så vi endte med at leje det ud, siger han og fortæller, at seks af lejerne kommer fra Spjald, mens to kommer fra Grønbjerg.

- Vi kunne godt have lejet to mere ud. Men det rygtes hurtigt i et lille område, at husene er lejet ud, og så holder folk med at ringe. Men jeg tror godt, der kunne være lejet flere ud, siger han og forklarer, at valget faldt på seniorboliger, fordi tendensen er, at de ofte gerne vil leje noget, så de kan få solgt hus og have, siger han og fortæller, at nogle af de ældre tilflytteres huse er blevet solgt til børnefamilier, som er flyttet til området.

Arbejdet med at finde lejere til de nye, lyse og rumlige seniorboliger er gået så smertefrit, at der er marked for at lave flere, mener Flemming Meldgård. Foto Jørgen Kirk

Hurtigere færdig end ventet

Byggeprojektet med seniorboligerne er udført i samarbejde mellem Spjald Tømrer og Snedker og en række lokale håndværksfirmaer fra egnen.

Projektet var egentlig sat i søen som et 'bufferprojekt', der kunne arbejdes på, hvis der opstod spildtid i løbet af året.

Derfor skulle det først have været færdig i 2020. Men da et par af de andre projekter, Spjald Tømrer og Snedker var involveret, blev skubbet, så var der pludselig mulighed for at sætte flere håndværkere på projektet.

Derfor er de sidste to seniorboliger, der blev afholdt rejsegilde på fredag, allerede færdige og indflytningsklare i april 2019.

- Det sidste anlægsarbejde med hæk og sådan noget bliver først gjort i marts, men lejekontrakten er lavet fra 1. april, så der skal vi være færdige, siger Flemming Meldgård.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sms-skænderi gik forud for hammervold og knivstikkeri: Du må være en mand og komme ud

Annonce
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Videbæk

Drøm går i opfyldelse for vestjysk lavindkomstfamilie: For nogle er en pokalfinale i Parken bare større

Videbæk

Trailer forsvundet

Videbæk For abonnenter

Jeg elsker gejsten og iværksætterkulturen

Videbæk For abonnenter

Mejeridirektøren elsker håndværket

112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

112

Tre biler i harmonika-uheld på Ringkøbingvej

112 For abonnenter

Retssag om knivstikkeri: En ukendt mand med et jagtgevær og pludseligt blod på gulvet