Annonce
Ringkøbing

Sidste frist for at søge LAG-midler 22. august

Laubjergs Planteskole er en af de virksomheder, der har modtaget støttekroner fra LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern. De har blandt andet brugt pengene på at udvikle æblegranulat til fødevarer.

Om to uger er det sidste chance i denne runde for at søge om støtte til større projekter inden for blandt andet byforskønnelse og iværksætteri.

Annonce
Annonce

LAG-midler

Ringkøbing-Skjern: Hvis du er i gang med at skabe din egen virksomhed, eller er din nuværende virksomhed i gang med at udvikle et nyt produkt, så kan du søge om støtte fra LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern.

LAG er en forkortelse for Lokal Aktionsgruppe, og de midler, som de to kommuners afdeling råder over, kommer fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Selvom ansøgningsfristen til denne runde allerede er 22. august, mener LAG-koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, Poul Nystrup Christensen, at det godt kan betale sig at give det et skud.

- Der er flere midler i den her runde, end der plejer. Der er overførte beløb fra tidligere år, og selvom jeg ikke har det endelige tal endnu, forventer jeg, at vi har cirka 1,5 millioner kroner at dele ud. Normalt uddeler vi mellem en halv og en hel million per runde, siger han.

Men det er ikke den eneste grund til, at der i denne runde er større chance for at få tildelt støtte fra LAG.

Indtil videre har de kun modtaget to ansøgninger fra Ringkøbing-Skjern og én fra Lemvig.

- Vi vil gerne op på seks til otte ansøgninger, så vi kan sikre, at alle pengene bliver uddelt. Hvis ikke det lykkes, risikerer vi, at midlerne bortfalder, siger Poul Nystrup Christensen.

Hvis du vil søge LAG's EU-midler, skal projektet:


  • Have et budget på minimum 100.000 kroner
  • Etableres i en by med mindre end 2.000 indbyggere
  • Skabe arbejdspladser, udvikling eller forbedre attraktive forhold.
Annonce

EU-krav skaber faldgruber

Selvom chancerne for at få tildelt støtte er store, er det ifølge Poul Nystrup Christensen ikke nemt at søge om støtten.

Det skyldes, at de midler, som LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern har til rådighed, er som et led i EU's fælles landbrugspolitik øremærket til udvikling af landdistrikterne.

- Der er mange formelle krav, der skal være opfyldt, og der er en del betingelser, som skal være opfyldt, fordi det er EU-midler. Det giver mange faldgruber, og det gør det ikke ukompliceret at søge, siger LAG-koordinatoren.

Derfor anbefaler han, at hvis man er interesseret i at søge LAG-midler, skal man tage kontakt til sin kommunes LAG-koordinator.

De guider folk igennem ansøgningsprocessen, og derved er der større mulighed for at undgå et afslag på støtte på grund af teknikaliteter.

Annonce

Støtte til større projekter

Da der er krav om, at det projekt, man søger støtte til, skal have et budget på 100.000 kroner, bliver LAG-midlerne ofte uddelt til iværksættere eller virksomheder, der er ved at udvikle nye produkter.

Grunden til, at virksomheder kan søge støtte, er, at de skaber arbejdspladser og derved udvikler landdistrikterne.

En af de virksomheder, der har fået tildelt støtte fra LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern, er Laubjergs Planteskole, der fik støtte til at udvikle særlige former for æblemost.

Da planteskolen senere fandt ud af, at restprodukterne fra æblemosten kunne bruges som granulat til fødevarer, fik de igen tildelt støtte.

Nye faciliteter ved Rækker Mølle Sø og fitness-center i Tim Hallen er også blandt de projekter, der har fået tildelt LAG-midler.

Hvis du har et mindre projekt, som du gerne vil have støtte til, er det stadig muligt at søge ved LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern. De to kommuner har afsat et beløb, som skal gå til mindre projekter - særligt foreningsprojekter. Fristen her er også 22. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce