Annonce
Skjern

Sidste forsøg: Byskolen sættes til salg nok en gang - 15 år efter første forsøg

Byskolen i Skjern skal sættes til salg igen. Den mest medtagede del af bygnignen er allerede blevet tømt for lejere. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Byskolen står til nedrivning, men to virksomheder har vist interesse, så nu vil borgmesteren forsøge at få opbakning til endnu et salgsforsøg. Det er sidste chance, mener han.

SKJERN: Man prøvede i 2005, man prøvede i 2010, men til sidst opgav kommunen at sælge Byskolen i Skjern. I stedet skulle den rives ned.

Det skal den så måske ikke alligevel. Nu skal den tidligere kommuneskole udbydes til salg igen, hvis det står til borgmester Hans Østergaard (V).

Borgmesteren har kendskab til, at to har spurgt til, om ikke Byskolen kommer til salg. Derfor mener han, at kommunen er bedst tjent med at sætte grunden til salg med bygningerne på, i stedet for at kommunen bruger penge på at rive dem ned for derefter at sælge en tom grund.

- Hvis der nu er nogen, der vil give et bud, synes jeg, at vi skal have det afprøvet, siger borgmesteren.

Hans Østergaard skal nu have politisk flertal i økonomiudvalget, så kommunen officielt kan ændre beslutning, fra at skolen skal rives ned, til at den skal sælges. Han regner med, politikerkollegaerne deler hans holdning.

Annonce

På et tidspunkt må vi bare erkende, at vi ikke kan få det, man havde håbet på i sin tid. Den forventning, man havde dengang, har bare ikke holdt stik.

Hans Østergaard (V), borgmester

Millionpris falder

Derfor er der så småt sat gang i udbudsmaterialet. Planen er, at Byskolens 6000 kvadratmeter skal sættes til salg med det krav, at kommunens børnetandpleje kan blive i bygningen. Hvad der ellers skal ske med med grunden og de røde murstensbygninger, er endnu for tidligt at sige. En mulighed er, at skolen bygges om til boliger, eller at køberen river det meste ned for at bygge nyt.

Men først skal salget altså lykkes. I 2005 bød Hansen & Larsen og frikirken Unic, uden kommunen var tilfredse med prisen. Dengang ville kommunen have mellem 10 og 15 millioner kroner. I 2010 ville man have 10 millioner kroner for skolen, og så skulle pengene bruges på Innnovest-byggeriet. Her 15 år efter første salgsforsøg i den tidligere Skjern Kommune er prisidéen mere moderat, indrømmer Hans Østergaard.

- På et tidspunkt må vi bare erkende, at vi ikke kan få det, man havde håbet på i sin tid. Den forventning, man havde dengang, har bare ikke holdt stik. Men det er ikke første gang i Danmarkshistorien, det er sket. Det er også sket i andre kommuner, og det kan være svært at værdisætte sådan noget, siger borgmesteren.

Han kalder salgsprocessen for ”et sidste forsøg”. Ellers skal Byskolen have en tur med nedrivningskuglen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce