x
Annonce
Skjern

Sidste forsøg: Byskolen sættes til salg nok en gang - 15 år efter første forsøg

Byskolen i Skjern skal sættes til salg igen. Den mest medtagede del af bygnignen er allerede blevet tømt for lejere. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Byskolen står til nedrivning, men to virksomheder har vist interesse, så nu vil borgmesteren forsøge at få opbakning til endnu et salgsforsøg. Det er sidste chance, mener han.

SKJERN: Man prøvede i 2005, man prøvede i 2010, men til sidst opgav kommunen at sælge Byskolen i Skjern. I stedet skulle den rives ned.

Det skal den så måske ikke alligevel. Nu skal den tidligere kommuneskole udbydes til salg igen, hvis det står til borgmester Hans Østergaard (V).

Borgmesteren har kendskab til, at to har spurgt til, om ikke Byskolen kommer til salg. Derfor mener han, at kommunen er bedst tjent med at sætte grunden til salg med bygningerne på, i stedet for at kommunen bruger penge på at rive dem ned for derefter at sælge en tom grund.

- Hvis der nu er nogen, der vil give et bud, synes jeg, at vi skal have det afprøvet, siger borgmesteren.

Hans Østergaard skal nu have politisk flertal i økonomiudvalget, så kommunen officielt kan ændre beslutning, fra at skolen skal rives ned, til at den skal sælges. Han regner med, politikerkollegaerne deler hans holdning.

Annonce

På et tidspunkt må vi bare erkende, at vi ikke kan få det, man havde håbet på i sin tid. Den forventning, man havde dengang, har bare ikke holdt stik.

Hans Østergaard (V), borgmester

Millionpris falder

Derfor er der så småt sat gang i udbudsmaterialet. Planen er, at Byskolens 6000 kvadratmeter skal sættes til salg med det krav, at kommunens børnetandpleje kan blive i bygningen. Hvad der ellers skal ske med med grunden og de røde murstensbygninger, er endnu for tidligt at sige. En mulighed er, at skolen bygges om til boliger, eller at køberen river det meste ned for at bygge nyt.

Men først skal salget altså lykkes. I 2005 bød Hansen & Larsen og frikirken Unic, uden kommunen var tilfredse med prisen. Dengang ville kommunen have mellem 10 og 15 millioner kroner. I 2010 ville man have 10 millioner kroner for skolen, og så skulle pengene bruges på Innnovest-byggeriet. Her 15 år efter første salgsforsøg i den tidligere Skjern Kommune er prisidéen mere moderat, indrømmer Hans Østergaard.

- På et tidspunkt må vi bare erkende, at vi ikke kan få det, man havde håbet på i sin tid. Den forventning, man havde dengang, har bare ikke holdt stik. Men det er ikke første gang i Danmarkshistorien, det er sket. Det er også sket i andre kommuner, og det kan være svært at værdisætte sådan noget, siger borgmesteren.

Han kalder salgsprocessen for ”et sidste forsøg”. Ellers skal Byskolen have en tur med nedrivningskuglen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce