Annonce
Kultur

Sidste chance: Kunsthåndværkermarkedet lukker og slukker i morgen

Udstillerne til efterårets kunsthåndværkermarked er heldigvis under tag på havnen i Ringkøbing. Privatfoto

Ringkøbing: Det er tæt på sidste mulighed for at få fingrene i kunsthåndværk. I hvert fald, hvis det handler om at gøre en handel på havnen, hvor der i dag fredag og i morgen lørdag er kunsthåndværkermarked for sidste gang i år.

Lone Keilberg, der står i spidsen for markedet, har været en smule nervøs for, om de besøgende også kan finde vej til havnen, hvor markedet i øvrigt holder til indendørs i et af de telte, der sidste weekend blev brugt til byens fødevarefestival.

- De bekymringer kunne jeg godt have pakket væk, for allerede her fredag ved middagstid er der pænt besøgt, og stemningen blandt de 30 udstillere er helt i top, lyder det fra Lone Keilberg, der er godt tilfreds med, at både udstillere og besøgende kommer fra et stort geografisk område.

- Holdet af udstillere består selvfølgelig mest af lokale, men der er også en, der har taget turen fra Haderslev til Ringkøbing. Med hensyn til besøgende har jeg talt med folk fra både Skjern, Holstebro og Herning, og jeg synes, det er et bevis på, at området her er ved at slå sig fast som et rigtigt kunsthåndværkerområde, lyder det fra Lone Keilberg.

Fredag bliver teltdugen lukket klokken 17.30, og lørdag klokken 15.00 pakker udstillerne sammen.

Annonce
Besøgende til kunsthåndværkermarkedet havde ingen problemer med at finde havnen i Ringkøbing. Privatfoto
Årets sidste kunsthåndværkermarked havde omkring 30 udstillere. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce