Annonce
Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Sabine Højgaard kan slet ikke forestille sig butikken uden en sofa. Da de skulle have en ny, måtte hun vente i tre lange uger. Foto: Mads Dalegaard.
I mange butikker - blandt andre Hinges Hus og H2 Quality Outlet - finder kunderne en sofa. Og sådan én bliver hurtigt en vigtig del af hverdagen.
Annonce

Ringkøbing: - Den betyder alt. Det gør den virkelig. Der er blevet en helt anden kultur i butikken, siden vi har fået den, siger Sabine Højgaard, der står bag disken i H2 Quality Outlet.

Hun snakker om butikkens sofa. Lige ved indgangen står en sort trepersonerssofa med to puder i. Shoppingtrætte mænd sidder der. Børn leger der. Mødre ammer deres babyer der.

- Det gør en kæmpe forskel, om man har en sofa, eller om man ikke har. I går snakkede jeg med et par. De var her i butikken i tre timer. De hyggede sig helt vildt, siger Sabine Højgaard.

Hun drømmer også om at få en gæstebog, så de, der sidder i sofaen, kan skrive hilsner.

Mia Nyrup holder et hvil i Hinges Hus. - Det er dejligt, man lige kan sidde ned og holde en lille pause. Specielt efter at have været rundt hele dagen og især, når man er gravid, siger hun. Foto: Mads Dalegaard.
Annonce

Den samme lille by

Butikken har haft en sofa de seneste par år, men på et tidspunkt blev den smidt ud.

- Jeg kæmpede virkelig for at få en ny. Jeg var dødulykkelig i de tre uger, der gik, før vi fik en ny sofa. Det har skabt en helt anden kultur i butikken, at vi har fået én, siger Sabine Højgaard.

Hun stammer fra Tyskland, og hun elsker, når hun finder ud af, at kunderne kommer fra samme område som hende.

- Det er så sjovt. De kender mit supermarked. De kender min skilift. Og så mødes vi lige her i Ringkøbing. Det er virkelig sjovt, siger hun.

- Der var også en gang en mand, der kom herind med lederhosen på. Så jeg tænkte, han var fra München, men han sagde, han var fra Køln. Så jeg spurgte ham, hvorfor han så havde lederhosen på. Han sagde, at han godt kunne lide dem, og at han altid holdt ferie i en lille landsby i bjergene, hvor han så havde købt dem. Jeg spurgte, hvor det var. Det var Schliersee. Det er den lille landsby, jeg kommer fra. Det var helt vildt. Den mand, der havde syet hans bukser, er den samme, der har lavet mine børns, fortæller Sabine Højgaard.

Annonce

En god oplevelse

I Hinges Hus er sofaen også en stor del af butikken. Her er det også altid muligt for kunderne at få en kop kaffe. Men ikke en hvilken som helst kaffe.

- Folk kommer her, når de har fri, så de skal kunne slappe af. Derfor skal det ikke bare være kaffe fra en maskine, hvor man trykker på en knap. Ikke alle kan lave latte-art, men det er en del af personalets oplæring at lære, hvordan man bruger vores kaffemaskine, siger indehaver René Sonne-Hansen.

- Det handler om at give den gode oplevelse. At skabe en atmosfære og et univers, hvor vi hygger os og kan skabe relationer. Det skal ikke kun handle om at få kunderne til at købe noget. Vi opbygger traditioner og skaber relationer, så de, der kommer her, også kommer igen, næste gang de er i Ringkøbing, siger han.

- Vi bruger kaffen og Finn Juhl-sofaen til at fortælle en historie og bryde isen. Det giver en lidt sjovere dialog. Vi vil ikke konkurrere på pris. Vi vil hellere give vores kunder en oplevelse og genkendelse, som de gerne vil komme igen efter, siger René Sonne-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce