Annonce
Debat

Shitstorm med dødstrusler: Anmeld dem til politiet

Poul Osmundsen.
Annonce

Gud nåde og trøste den, der ender i en shitstorm på de sociale medier! I den forløbne uge var det Mai Ejlskov fra Astrup, der måtte lægge ryg til en skidtspand på Facebook - af nogle kynikere benævnt som Fæcesbook - fordi hun driver en chinchillafarm.

Torsdag væltede det pludselig ind med angreb; omkring 100 trusler og tilsvininger blev det til med beskeder som 'sådan nogen som dig burde ikke leve' og 'du burde selv blive flået lige som dyrene'.

Efterfølgende skrev Mai Ejlskov et langt indlæg på sin Facebook-side, hvori hun beklagede, at der efter hendes mening ikke længere er plads til forskellige holdninger - et indlæg, der har skabt masser af debat.

Det er da også forunderligt, at i en tid, hvor "mangfoldighed" er et af tidens mest positivt ladede plusord, vokser intolerancen over for andre livsopfattelser og andre måder at leve på tilsyneladende hæmningsløst.

Muligheden for at udtrykke sig uden filter på de sociale medier, kombineret med en ideologisk tendens til at frakende dem, man opfatter som modstandere, enhver form for menneskelighed, får tilsyneladende nogle til at miste alle hæmninger.


Alt, hvad der ligner trusler, bør konsekvent anmeldes til politiet.


Selvfølgelig er det helt legitimt at være modstander af pelsdyravl. Men det er ikke okay at foretage, hvad der i Mai Ejlskovs tilfælde virker som et koordineret angreb på en kvinde, der udøver et erhverv, som er tilladt i det folkestyrede Danmark under brug af sprogets værste og gloser og hvad der kun kan opfattes som trusler.

Nogle - de fleste - shitstorme opstår tilsyneladende spontant. I Mai Ejlskovs tilfælde har angrebet efter hendes mening udspring i det dyrevelfærdsaktivistiske og veganske miljø; angrebet er altså en del af en politisk strategi, der går ud på via udskamning, tilsvining og slet skjulte trusler at lægge pres på en person.

Denne type kampagner på de sociale medier er særligt skræmmende; de dør ikke nødvendigvis ud igen lige så hurtigt, som de startede. Der er kun en løsning - ud over at droppe de sociale medier, selvfølgelig: Alt, hvad der ligner trusler, bør konsekvent anmeldes til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Debat

Kære borgmester: Jeg savner stadig svar

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Annonce