x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

SF vil til bunds i sag om Ørskov-ansættelse

Gruppeformand Niels Rasmussen (SF) kræver sagen undersøgt til bunds. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Børne- og familieudvalget skal tirsdag orienteres om ansættelsen af Trine Ørskovs mor i en stilling, som blandt andre datteren få dage før i byrådet kæmpede for at få oprettet.

RINGKØBING-SKJERN: SFs gruppeformand Niels Rasmussen var med egne ord rystet, da han fredag kunne læse, at udvalgsformand Trine Ørskovs mor, Annette Ørskov, var blevet ansat i en distriktslederstilling, som Trine Ørskov blot tre dage før havde kæmpet for i byrådssalen.

Ansættelsesudvalget var end ikke blevet orienteret. Selv sagde Trine Ørskov til Dagbladet, at hun ikke vidste, at hendes mor var kandidat til stillingen.

- Hvorfor blev der ikke spillet med åbne kort overfor ansættelsesudvalget, spørger Niels Rasmussen.

Et andet spørgsmål er, om habiliteten har været på plads i den politiske behandling, og om Trine Ørskov har kunnet sidde med en sag, der involverede hendes egen mors ansættelse.

- Jeg synes med rette, at man kan stille spørgsmål ved det, når der er tale om familie i lige linie, konstaterer Niels Rasmussen.

Derfor har han bedt partifællen Jørgen Rabjerg om at få en forklaring ved mødet i børne- og familieudvalget på tirsdag. Og er svaret ikke tilfredsstillende, skal Jørgen Rabjerg bede om aktindsigt i sagen, hvilket han har ret til som udvalgsmedlem.

- Det er en sag, som SF vil have undersøgt til bunds, fastslår Niels Rasmussen.

Han undrer sig især over, at det politiske argument for ansættelsen af de tre distriktsledere var, at der skulle ske en gennemgribende forandring på området. Derfor mener Niels Rasmussen også, at man skal sikre sig, at det er de helt rette, der bliver ansat, og det kan kun gøres efter en grundig ansættelsprocedure.

Annonce

Forventer orientering

Næstformand i børne- og familieudvalget Bjarne Svendsen (V) var ved byrådsmødet tirsdag så skeptisk overfor ansættelsen af tre distriktsledere, at han kom med et ændringsforslag om at behandle den del en gang til i udvalget.

Det blev af Trine Ørskov kaldt mangel på respekt, og det endte med at ændringsforslaget faldt.

Bjarne Svendsen siger, at han ved mødet på tirsdag forventer en orientering om forløbet fra fagchef Flemming Nielsen.

- Jeg tror ikke, at der er sket noget fordækt, og der kommer ikke mere fra min side, siger Bjarne Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce