Annonce
Ringkøbing-Skjern

SF vil til bunds i sag om Ørskov-ansættelse

Gruppeformand Niels Rasmussen (SF) kræver sagen undersøgt til bunds. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Børne- og familieudvalget skal tirsdag orienteres om ansættelsen af Trine Ørskovs mor i en stilling, som blandt andre datteren få dage før i byrådet kæmpede for at få oprettet.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: SFs gruppeformand Niels Rasmussen var med egne ord rystet, da han fredag kunne læse, at udvalgsformand Trine Ørskovs mor, Annette Ørskov, var blevet ansat i en distriktslederstilling, som Trine Ørskov blot tre dage før havde kæmpet for i byrådssalen.

Ansættelsesudvalget var end ikke blevet orienteret. Selv sagde Trine Ørskov til Dagbladet, at hun ikke vidste, at hendes mor var kandidat til stillingen.

- Hvorfor blev der ikke spillet med åbne kort overfor ansættelsesudvalget, spørger Niels Rasmussen.

Et andet spørgsmål er, om habiliteten har været på plads i den politiske behandling, og om Trine Ørskov har kunnet sidde med en sag, der involverede hendes egen mors ansættelse.

- Jeg synes med rette, at man kan stille spørgsmål ved det, når der er tale om familie i lige linie, konstaterer Niels Rasmussen.

Derfor har han bedt partifællen Jørgen Rabjerg om at få en forklaring ved mødet i børne- og familieudvalget på tirsdag. Og er svaret ikke tilfredsstillende, skal Jørgen Rabjerg bede om aktindsigt i sagen, hvilket han har ret til som udvalgsmedlem.

- Det er en sag, som SF vil have undersøgt til bunds, fastslår Niels Rasmussen.

Han undrer sig især over, at det politiske argument for ansættelsen af de tre distriktsledere var, at der skulle ske en gennemgribende forandring på området. Derfor mener Niels Rasmussen også, at man skal sikre sig, at det er de helt rette, der bliver ansat, og det kan kun gøres efter en grundig ansættelsprocedure.

Annonce

Forventer orientering

Næstformand i børne- og familieudvalget Bjarne Svendsen (V) var ved byrådsmødet tirsdag så skeptisk overfor ansættelsen af tre distriktsledere, at han kom med et ændringsforslag om at behandle den del en gang til i udvalget.

Det blev af Trine Ørskov kaldt mangel på respekt, og det endte med at ændringsforslaget faldt.

Bjarne Svendsen siger, at han ved mødet på tirsdag forventer en orientering om forløbet fra fagchef Flemming Nielsen.

- Jeg tror ikke, at der er sket noget fordækt, og der kommer ikke mere fra min side, siger Bjarne Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce