Annonce
Ringkøbing

SF kræver Naturkraft på finansloven:  Er parat til at sætte fire millioner af årligt til den vestjyske attraktion

SF-formand Pia Olsen Dyhr, byrådsmedlem Pia Vestergaard og direktør for Naturkraft Peter Sand mødtes før åbningen af Naturkraft, hvor der blandt andet blev talt om en plads på finansloven. Nu vil SF gøre alvor af forslaget. Privatfoto
SF vil sikre, at Naturkraft modtager et fast årligt tilskud for sin formidling ligesom en stribe andre attraktioner.
Annonce

Ringkøbing: Den Blå Planet får det. Det samme gør Experimentarium i København.

Nu vil SF sidestille Naturkraft ved Ringkøbing med de københavnske attraktioner med en fast plads på finansloven. Det skal ske som en anerkendelse af den formidling af naturens kræfter og klimaforandringer, som oplevelsescentret leverer.

Helt præcist vil SF kræve Naturkraft på finansloven med fire millioner kroner om året.

Annonce

Jordnær formidling

- Naturkraft formidler meget komplekse naturfænomener på en jordnær måde. De spiller derfor en vigtig rolle med at formidle naturens kræfter og klimaudfordringerne. På samme måde som Den Blå Planet i København, der formidler havmiljø, og Experimentarium, der formidler teknologi. Derfor skal vi selvfølgelig også støtte det økonomisk, siger Signe Munk, der er SFs klimaordfører, i en pressemeddelelse.


Vi skal fange interessen for det naturvidenskabelige, hvis vi skal finde svar på fremtidens udfordringer. Det er det, Naturkraft kan.

Signe Munk, klimaordfører for SF


- Vi skal fange interessen for det naturvidenskabelige, hvis vi skal finde svar på fremtidens udfordringer. Det er det, Naturkraft kan, og det skal vi støtte op om økonomisk, siger hun.

Naturkraft, der slog dørene op midt i juni, skal belønnens for sin formidling af natur og klimaforandringer, mener SF. Foto: Bjørn Ellemand / Naturkraft

Byrådsmedlem for SF Pia Vestergaard er begejstret. Hun har tidligere haft blandt andre SFs formand Pia Olsen Dyhr med på en rundvisning på Naturkraft - inden attraktionen slog dørene op for publikum. Allerede dengang luftede partiformanden forslaget om pladsen på finansloven.

Og nu bliver der altså presset på for at gøre forslaget til virkelighed.

Annonce

Vestjysk balance

- Det er vi rigtig glade for. Der er ingen tvivl om, at vi lokalt også har presset på for at få Naturkraft med. Stedet spiller ind i den helt store politiske dagsorden med natur og klimaforandringer. Derfor har jeg da også en tro på, at andre partiet end SF er med på forslaget, siger Pia Vestergaard.

Hun understreger, at fire millioner til en vestjysk vidensattraktion også vil være med til at skabe balance i regnskabet og være en slags modvægt til, at mange af pengene i dag ender i hovedstadsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce