Annonce
Ringkøbing

SF: Hvem skal betale millionerstatningen i bredbåndssag

Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) vil fortsat gerne have afklaret, om bårdsmedlemmerne risikerer at skulle betale for fodfejene, der førte til kommunens kontraktbrud i bredbåndssagen. Arkivfoto.

Niels Rasmussen (SF) venter stadig på svar fra Statsforvaltningen, som han har bedt redegøre for, om byrådsmedlemmerne hæfter for en erstatning i sagen om bredbånd.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Kommune slap billigt, da man i sidste uge indgik forlig med RAH Fiberbredbånd og energiselskabet Eniig i sagen om den brudte bredbåndskontrakt, så savner byrådsmedlem Niels Rasmussen en afklaring af, hvem der skal betale regningen.

- Hvem hæfter for de otte millioner kroner? Jeg har for længe siden bedt Statsforvaltningen om at tage stilling til, om vi som byrådsmedlemmer kunne komme til at hæfte for erstatningen. Men jeg har fortsat ikke fået noget svar, siger han.

Helt præcist accepterede Ringkøbing-Skjern Kommune forleden at betale otte millioner kroner for at have brudt bredbåndskontrakten. Ifølge borgmester Iver Enevoldsen (V) er det en regning, som kommunen nu vil betale.

Niels Rasmussen er dog ikke overbevist om, at byrådsmedlemmerne kan fritages for økonomisk ansvar.

- Der er ingen tvivl om, at der er begået fejl i sagen - både politisk og hos kommunens rådgivere. Men hvem der ender med at skulle betale, synes jeg, er uafklaret. Derfor håber jeg meget på, at Statsforvaltningen giver lyd fra sig, siger Niels Rasmussen.

Han bad om en afklaring hos Statsforvaltningen i januar i år - altså for godt et halvt år siden.

I forbindelse med forliget i sidste uge ønskede borgmester Iver Enevoldsen ikke at komme ind på, om kommunen har planer om at sende regningen på de otte millioner kroner videre til sin daværende rådgiver Netplan. Da kommunen sprang fra bredbåndskontrakten i januar, fastslog han ellers, at kommunens rådgivere havde et ansvar for de fodfejl, der blev gået i forbindelse med det stort anlagte bredbåndsudbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Erhvervsråd presser på for lyntestcenter i Skjern – kommune og region forhandler om placering af mobile testenheder

Annonce