Ringkøbing

SF: Hvem skal betale millionerstatningen i bredbåndssag

Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) vil fortsat gerne have afklaret, om bårdsmedlemmerne risikerer at skulle betale for fodfejene, der førte til kommunens kontraktbrud i bredbåndssagen. Arkivfoto.

Niels Rasmussen (SF) venter stadig på svar fra Statsforvaltningen, som han har bedt redegøre for, om byrådsmedlemmerne hæfter for en erstatning i sagen om bredbånd.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Kommune slap billigt, da man i sidste uge indgik forlig med RAH Fiberbredbånd og energiselskabet Eniig i sagen om den brudte bredbåndskontrakt, så savner byrådsmedlem Niels Rasmussen en afklaring af, hvem der skal betale regningen.

- Hvem hæfter for de otte millioner kroner? Jeg har for længe siden bedt Statsforvaltningen om at tage stilling til, om vi som byrådsmedlemmer kunne komme til at hæfte for erstatningen. Men jeg har fortsat ikke fået noget svar, siger han.

Helt præcist accepterede Ringkøbing-Skjern Kommune forleden at betale otte millioner kroner for at have brudt bredbåndskontrakten. Ifølge borgmester Iver Enevoldsen (V) er det en regning, som kommunen nu vil betale.

Niels Rasmussen er dog ikke overbevist om, at byrådsmedlemmerne kan fritages for økonomisk ansvar.

- Der er ingen tvivl om, at der er begået fejl i sagen - både politisk og hos kommunens rådgivere. Men hvem der ender med at skulle betale, synes jeg, er uafklaret. Derfor håber jeg meget på, at Statsforvaltningen giver lyd fra sig, siger Niels Rasmussen.

Han bad om en afklaring hos Statsforvaltningen i januar i år - altså for godt et halvt år siden.

I forbindelse med forliget i sidste uge ønskede borgmester Iver Enevoldsen ikke at komme ind på, om kommunen har planer om at sende regningen på de otte millioner kroner videre til sin daværende rådgiver Netplan. Da kommunen sprang fra bredbåndskontrakten i januar, fastslog han ellers, at kommunens rådgivere havde et ansvar for de fodfejl, der blev gået i forbindelse med det stort anlagte bredbåndsudbud.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce