Ringkøbing

SF: Hvem skal betale millionerstatningen i bredbåndssag

Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) vil fortsat gerne have afklaret, om bårdsmedlemmerne risikerer at skulle betale for fodfejene, der førte til kommunens kontraktbrud i bredbåndssagen. Arkivfoto.

Niels Rasmussen (SF) venter stadig på svar fra Statsforvaltningen, som han har bedt redegøre for, om byrådsmedlemmerne hæfter for en erstatning i sagen om bredbånd.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Kommune slap billigt, da man i sidste uge indgik forlig med RAH Fiberbredbånd og energiselskabet Eniig i sagen om den brudte bredbåndskontrakt, så savner byrådsmedlem Niels Rasmussen en afklaring af, hvem der skal betale regningen.

- Hvem hæfter for de otte millioner kroner? Jeg har for længe siden bedt Statsforvaltningen om at tage stilling til, om vi som byrådsmedlemmer kunne komme til at hæfte for erstatningen. Men jeg har fortsat ikke fået noget svar, siger han.

Helt præcist accepterede Ringkøbing-Skjern Kommune forleden at betale otte millioner kroner for at have brudt bredbåndskontrakten. Ifølge borgmester Iver Enevoldsen (V) er det en regning, som kommunen nu vil betale.

Niels Rasmussen er dog ikke overbevist om, at byrådsmedlemmerne kan fritages for økonomisk ansvar.

- Der er ingen tvivl om, at der er begået fejl i sagen - både politisk og hos kommunens rådgivere. Men hvem der ender med at skulle betale, synes jeg, er uafklaret. Derfor håber jeg meget på, at Statsforvaltningen giver lyd fra sig, siger Niels Rasmussen.

Han bad om en afklaring hos Statsforvaltningen i januar i år - altså for godt et halvt år siden.

I forbindelse med forliget i sidste uge ønskede borgmester Iver Enevoldsen ikke at komme ind på, om kommunen har planer om at sende regningen på de otte millioner kroner videre til sin daværende rådgiver Netplan. Da kommunen sprang fra bredbåndskontrakten i januar, fastslog han ellers, at kommunens rådgivere havde et ansvar for de fodfejl, der blev gået i forbindelse med det stort anlagte bredbåndsudbud.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte