x
Annonce
Ringkøbing

SF-formand vil give Naturkraft fast plads på finansloven

SF-formand Pia Olsen Dyhr var torsdag på besøg hos Naturkraft i Ringkøbing, hvor hun fortalte, at hun vil have Naturkraft på finansloven Her i selskab med byrådsmedlem Pia Vestergaard og Naturkraftdirektør Peter Sand. Privatfoto
Pia Olsen Dyhr vil sidestille Naturkraft med Experimentarium og Den Blå Planet, som er vigtige formidlere af natur og teknik. Derfor bør den kommende vestjyske attraktion være selvskrevet til statsstøtte, mener SF-formanden, som torsdag selv lagde vejen forbi.

Ringkøbing: Experimentarium får det.

Det samme gør Den Blå Planet. Og står det til SF's formand Pia Olsen Dyhr, så skal Naturkraft i Ringkøbing fremover også have statsstøtte for sin vigtige rolle med at formidle alt fra naturens kræfter til klimaudfordringerne. Derfor foreslår hun nu at sætte Naturkraft på finansloven.

- Vi har brug for at skærpe interessen for naturvidenskaben, så vi kan finde løsninger på de fremtidige udfordringer, som naturens kræfter stiller os overfor. Derfor skal skal Naturkraft selvfølgelig på finansloven på linje med andre formidlere af natur og teknik - for eksempel Experimentarium og Den Blå Planet, siger Pia Olsen Dyhr.

SF-formanden trak torsdag selv i vandrestøvlerne for at se nærmere på den kommende vestjyske turistattraktion, som åbner til sommer. Her fik hun en guidet rundtur i byggeriet af Naturkraft-direktør Peter Sand, som de senere år har oplevet stor politisk opmærksomhed om projektet og ikke mindst den rolle, som oplevelsesparken kan få i forhold til at gøre gæsterne bevidste om de udfordringer, som naturen giver.

Og spørger man Pia Olsen Dyhr, så er der brug for at skabe den bevidsthed hos alle.

- Der er ingen enkle svar på de kriser, som for eksempel klimaforandringer og biodiversitetskrisen stiller os overfor. Naturkraft kan formidle kompleksiteten i de enorme kræfter, som er i spil, og det har vi brug for, hvis vi sammen skal finde løsninger og skride til handling, mener hun.

Det er de lokale SF'ere, som har gjort deres formand opmærksom på Naturkrafts eksistens. Faktisk forsøgte de allerede i år at overbevise partitoppen om, at Naturkraft burde sættes på finansloven. Det lykkedes ikke, men nu krydser byrådsmedlem Pia Vestergaard fingre for, at det sker i år.

- Naturkraft er et stort aktiv for vores område. Der har lagt et enormt stort og flot arbejde i at rejse kapital hertil, og der er allerede en stor folkelig opbakning til Naturkraft. Set i det lys mener jeg, det er helt på sin plads, at staten også bidrager til projektet. Jeg er derfor rigtig glad for, at SF vil løfte naturkraft ind på finansloven, siger Pia Vestergard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce