Annonce
Ringkøbing

SF’er fastholder ja til Netto i Søndervig

Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) fastholder, at det skal undersøges, om der kan banes vej for en Netto ved omfartsvejen. Arkivfoto
Niels Rasmussen (SF) vil også stemme for, at Salling Group kan undersøge, om der kan etableres en Netto ved omfartsvejen, når sagen ender i økonomiudvalget. De trafikale forhold vejer tungest, siger han.

Søndervig: Han stemte ja i teknik- og miljøudvalget.

Og når sagen om en ny Netto-butik i Søndervig kommer på dagsordenen i økonomiudvalget vil Niels Rasmussen (SF) gøre det igen.

- For mig handler det om at undgå trafikalt kaos. Hvis vi placerer en dagligvarebutik inde midt i Søndervig, så får vi endnu flere biler ind i bymidten. Det er uhensigtsmæssigt. I SF har vi vendt sagen flere gange, og vi er enige om, at den bedste placering er ved den kommende omfartsvej, og derfor siger vi ja til, at Salling Group kan undersøge sagen nærmere, siger Niels Rasmussen.

SF’eren har tidligere stemt imod at placere supermarkeder uden for bymidten i både Skjern og Ringkøbing, men det er helt anderledes, når det handler om Søndervig, påpeger han.

- Der er tale om en turistby med korte afstande. For mig er det afgørende, at vi får tilrettelagt udviklingen af Søndervig så hensigtsmæssigt som muligt. I forhold til den fremtidige trafiksituation med mange flere turister i området i forbindelse med Lalandia og Naturkraft, så er der brug for at placere en ny dagligvareforretning ved omfartsvejen, fastslår han.

Niels Rasmussen understreger, at han er parat til at sende sagen i byrådet, så alle 29 medlemmer får lejlighed til at give deres mening om projektet til kende. Men først skal økonomiudvalget tage stilling til sagen – det sker formentlig i løbet af april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce