Annonce
Videbæk

SF bringer Naya-sagen op på ministers bord: Vagtlæger bør kunne tilse patienter hjemme

SF's sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen, der er formand for Folketingets socialudvalg, vil have lempet reglerne, så læger kan tilse patienter med coronasymptomer. Arkivfoto: Kim Haugaard
- Vagtlæger skal kunne iføre sig værnemidler og tilse patienter, siger Kirsten Normann Andersen (SF), der på baggrund af Naya-sagen vil diskutere sagen med sundhedsministeren.
Annonce

København: Dagbladets omtale af den 17 måneder gamle Naya fra Videbæk, der trods 40,5 i feber og et blødende, betændt øre ikke kunne blive tilset af en vagtlæge på grund af coronareglerne, har fået SF’s sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen til at reagere.

Hun forlanger nu sagen diskuteret med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og de øvrige sundhedsordførere i Sundhedsministeriets følgegruppe for covid-19.

Hun mener, at det er på tide at lempe den særlige regel, der forhindrer vagtlægen i at tilse en patient, hvis der er mistanke om corona.

- Når man tilkalder en vagtlæge til at tilse en syg borger i hjemmet, er det alvorligt. Derfor må vi også finde en løsning, så lægerne igen kan komme ud til sårbare patienter. Jeg frygter, det kan gå galt, hvis reglerne forhindrer lægerne i at få tilset for eksempel unge med meningitis, ældre med lungebetændelser og små børn med feberkrampe, siger Kirsten Normann Andersen.

Annonce

Værnemidler

Hun peger på, at coronareglerne blev lavet i foråret, da der var mangel på værnemidler. Nu er der tilstrækkeligt med værnemidler, og en lang række personalegrupper har lært at anvende dem.

- Derfor bør vagtlægerne også kunne iføre sig værnemidlerne, når de tager ud på sygebesøg. Vi ser, at andet sundhedspersonale besøger folk i eget hjem for eksempelvis at lave coronatests. Det er ikke mit indtryk, at vi har stor smitte blandt det personale. Derfor bør vi finde en løsning, så også lægerne kan komme ud til patienterne. Vi skal også kunne behandle mennesker med andre sygdomme end corona, siger Kirsten Normann Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Skjern Håndbold

Emil Bergholt inden kampen mod barndomsklubben: Skjern har mest at revanchere for vi slog dem to gange i sidste sæson

Annonce