Annonce
Sport

Serbisk stjernespiller: Jeg savner Danmark hver eneste dag

Kristina Liscevic og Dragana Cvijic er to af de store profiler på det serbiske landshold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kristina Liscevic fældede forleden Tyskland med en afgørende scoring. Onsdag kan hun og stregkæmpen Dragana Cvijic gøre det af med de danske håndboldkvinder.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg vil allerhelst have, at vi begge to kunne gå videre til kampen om OL-pladser. Sådan er det desværre ikke.

Kristina Liscevic, der i sidste sæson var med til at gøre Team Esbjerg til dansk mester, er tilbage i en glansrolle på det serbiske landshold.

- Jeg var ude i nogle år. Der var nogen uoverensstemmelser, men det er overstået nu. Jeg har ikke været nede på knæ og bedt om at komme tilbage, men jeg er bare blevet udtaget, forklarer Liscevic.

- Men jeg er brugt. Mine hæle gør ondt, og jeg kan næsten ikke løbe.

Klubmæssigt spiller hun nu i Valcea i Rumænien, men hun savner livet i Danmark hver eneste dag.

- Esbjerg og Danmark passede mig rigtig godt, men jeg har min kæreste med i Rumænien, så det er okay.

Liscevic ser frem til at spille mod danskerne.

- Vi ved, at vi får det svært, men vi kæmper. Vi kæmper for vores land, og det har foreløbig bragt os et godt stykke vej i denne turnering.

Og netop en benhård fysisk fight kan man også forvente fra stregkæmpen Dragana Cvijic, der er 185 centimer høj og krænger badevægten op på 93 kilo.

- Vi er et lille land, og det serbiske forbund har ikke så meget at gøre godt med. Det gør nok, at vi kæmper lidt ekstra, og ofte har vi jo gjort det godt mod Danmark.

- Jeg håber selvfølgelig, at det fortsætter. Kan vi klare billetten til OL-kvalifikationen, vil vi være meget glade, lyder meldingen fra Cvijic.

Annonce

Tre scenarier

* Vinder Danmark over Serbien, får danskerne en kamp om syvendepladsen, der giver OL-kvalifikationsspil.

* Vinder Danmark over Serbien, og tager Sydkorea point fra Holland, får danskerne en kamp om femtepladsen, der også gver OL-kvalifikationsspil.

* Taber Danmark til Serbien, bliver OL-kvalifikationsspillet i marts med meget stor sandsynlighed uden dansk deltagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce