Annonce
Læserbrev

Seniorer. Hver tredje vil gerne arbejde efter pensionsalderen - kun hver femte gør det

Annonce

Læserbrev: Landsorganisationen Danske Seniorer er meget glad for den viden og de anbefalinger, der nu er samlet i Seniortænketanken ”Fremtidens seniorarbejdsliv”. Der er ingen tvivl om, at vi kan få et bedre samfund, hvis flere seniorer har lyst og kræfter til at arbejde længere, og i al debatten om ”tidlig tilbagetrækning” skal man ikke glemme, at så mange som cirka hver tredje senior gerne vil arbejde efter pensionsalderen, men at kun omkring hver femte får mulighed for det.

Så der er et potentiale.

Spørgsmålet er, om der også er det i den sektor, som virkelig skriger på arbejdskraft, plejesektoren.

Det giver Seniortænketanken – som vi selv har været med i – ikke svaret på. Den henvender sig mest til det private erhvervsliv, og det er klart for os, at rapportens råd ikke kan stå alene. Derfor opfordrer vi regeringen til at nedsætte en ny tænketank, der skal finde forslag til og få udviklet modeller, der giver de ansatte lyst til at blive.

Problemerne med arbejdskraftmangel er store. Her i Vestjylland mangler vi både sosu-assistenter og sygeplejersker i ”omfattende grad”, viste en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering for et par år siden. Der er mangel på arbejdskraft i tre af fire danske kommuner. Tallene for fremtiden er mørke: I 2040 vil der være knapt 260.000 ældre over 80 år. 30 procent af social- og sundhedspersonalet er i dag over 55 år, og en fremskrivning fra Forbundet af Offentligt Ansatte viser, at der allerede i 2026 kommer til at mangle næsten 40.000 ansatte inden for sosu-området.

Desværre er det et område, hvor interessen for at blive i arbejde efter pensionsalderen er meget lille. De er nedslidte. Sosu’erne føler, de arbejder med alt for mange regler og for lidt mulighed for at udnytte den store viden, de har om, hvad ”deres gamle” har brug for.

Men vi ved også, at der er en bevægelse blandt seniorerne. Mange af dem vil gerne arbejde længere. De kan lide at komme ud blandt andre. Økonomien spiller en rolle: Lønnen giver større bevægelsesfrihed end pensionen. Faktisk ved vi, at hver tredje senior gerne vil blive på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen, men at kun hver femte gør det. Derfor tror vi på, en tænketank kan afdække potentiale og komme med forslag til løsninger, der kan gøre en forskel.

Danske Seniorer tror kun, vi kan få kvinderne i denne sektor til at blive i arbejde, hvis vi laver gennemgribende forandringer for de ansatte. Vi håber, regeringen vil være enig med os og lade en ny tænketank følge op på Seniortænketankens arbejde med forslag til en ny organisering af dette vigtige område.

Mette Overgaard. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce