x
Annonce
VESTJYLLAND

Seneste tal: Vestjylland er med afstand det sted i landet med færrest smittede

Det er klart flest mænd, der er blevet smittet af corona-virussen, viser ny rapport for de danske tilfælde. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Mens der på Bornholm fortsat ikke er registreret corona-virus, er Vestjylland det sted med færrest smittede - den nærmeste landsdel har næsten dobbelt så mange corona-tilfælde.

Vestjylland: Det billede, der viste sig i fredags, holder fortsat stik i den seneste "epidemiologisk overvågningsrapport", som Statens Serum Institut udgiver.

Vestjylland er den landsdel med færrest smittede af corona-virussen, og Bornholm er fortsat uden et eneste tilfælde.

28 vestjyder er testet positiv for corona-virussen. I fredags lød det antal på 19. Da det er ud af en befolkningsgruppe på 429.211 mennesker, svarer det til, at 6,5 personer per 100.000 er bekræftet smittet af virussen.

Den nærmeste på listen er Nordjylland med 54 tilfælde, og her er 9,2 per 100.000 indbyggere ramt. Det højeste antal finden i København by med 187 tilfælde, og her er 23,5 per 100.000 indbyggere ramt.

Der er dog store mørketal, da man har skruet ned for antallet af tests af mulige corona-ramte personer.

Mandag klokken 8, hvor den seneste rapport er opdateret, var der i alt 898 bekræftede tilfælde i Danmark.

- Fra den 12. marts er man som led i afbødningsstrategien overgået til at teste folk med indlæggelseskrævende symptomer for COVID-19. Antallet af bekræftede tilfælde i rapporten kan således ikke direkte sammenlignes i perioden før og efter den 12. marts, skriver instituttet i sin opgørelse.

Der er fortsat klart flest mænd, der er smittet i Danmark. I to ud af tre tilfælde er den smittede en mand.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce