Annonce
Ringkøbing

Selvlysende sti i Ringkøbing: Kunstnere vil skabe en oplevelses-rute mellem Naturkraft og Generator

Sådan kan en lille del af stien mellem Naturkraft og Generator i Ringkøbing komme til at se ud i fremtiden. To kunstnere har sat sig for at lave en selvlysende sti på strækningen. Foto: Anna Rosa Hiort-Lorenzen
I fremtiden kan det blive en rigtig flot oplevelse at gå ruten mellem Naturkraft og Generator i Ringkøbing. To kunstnere har nemlig sat sig for at lave en lysende sti på strækningen.

RINGKØBING: En selvlysende sti.

Det lyder ikke som noget, vi ser hver dag, men snart kan det blive tilfældet i Ringkøbing. To kunstnere er nemlig langt med planerne om en sti mellem Generator og Naturkraft - en sti i beton med selvlysende materialer.

På grund af de selvlysende elementer vil stien have et meget forskelligt udseende, alt efter om det er mørkt eller lyst udenfor.

Annonce

- Lige nu er der en sti på strækningen, der er dækket af træflis. Der er helt mørkt om aftenen, hvilket er de optimale betingelser for at arbejde med selvlysende materialer. Med denne sti vil vi formidle den lokale flora og fauna, men også menneskets påvirkning af landskabet, fortæller Kasper Daugaard Poulsen, der er den ene af to kunstnere bag 'Natursti', som projektet hedder.

Største projekt

Det er Kasper Daugaard Poulsen og Anna Rosa Hiort-Lorenzen, der skal arbejde sammen om at skabe stien.

Menneskets påvirkning kan ses på kloden og klimaet - man taler om en tid, hvor mennesker påvirker planeten som en geologisk kraft

Kasper Daugaard Poulsen, kunster på Naturstien

Førstnævnte kommer fra scenekunsten og har arbejdet med teater i 20 år. Sidstnævnte er tekstildesigner. De to har arbejdet sammen de seneste syv år.

Ifølge Kasper Daugaard Poulsen laver de store projekter - for eksempel har de indrettet et helt rum i Experimentarium i Hellerup.

Men stien på cirka 400 meter i Ringkøbing vil blive deres hidtil største projekt.

- Menneskets påvirkning kan ses på kloden og klimaet - man taler om en tid, hvor mennesker påvirker planeten som en geologisk kraft. Det fylder rigtig meget i samfundsdebatten og derfor også for mange mennesker. Stien bliver en slags tidsrejse: Fra dengang livet opstod til den verden vi ser i dag, og måske hen til en mulig fremtid, hvor mennesket genovervejer sin plads i naturen, siger Kasper Daugaard Poulsen.

Kunstnerne har haft gang i forstudier og produceret flere elementer i installationen, der er blevet testet udendørs. Foto: Anna Rosa Hiort-Lorenzen
Annonce

Egen idé

Det er kunstnerne selv, der har budt ind med ideen om en natursti i Ringkøbing.

Den har de præsenteret for kommunen, Naturkraft og Ringkøbing Udviklingsforum, som har lagt penge i det forberedende arbejde. Det samme har Den Jyske Kunstfond, der har givet 100.000 kroner. Fonden ligger under Kulturministeriet.

Kasper Daugaard Poulsen fortæller, at kommunen og udviklingsforummet har været begejstret for skitseprojektet.

Han og Anna Rosa Hiort-Lorenzen har været i Ringkøbing flere gange for at se området an. Her har de lavet opmålinger og undersøgt, hvad der må gøres - og ikke gøres - i naturområdet omkring stien.

De 100.000 kroner fra kunstfonden og bidragene fra kommunen og det lokale udviklingsforum er startskuddet til projektet - penge, der er gået til opstarten med udvikling og skitser.

Foran dem ligger nu et videre udviklingsarbejde og derefter anlægsprocessen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce