Annonce
Skjern Håndbold

Selvforskyldt nederlag til Skjern Håndbold mod mestrene - smed hårdt tilkæmpede føringer alt for let væk

Elvar Jónsson spillede en fin kamp, og han blev topscorer med syv mål for Skjern Håndbold i nederlaget på 30-28 mod de danske mestre fra Aalborg Håndbold. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Når man fører 26-25 på hjemmebane små fem minutter før tid, så skal man helst vinde. Skjern kunne ikke. Føringen blev smidt væk på mindre end to minutter, og så endte det med nederlag på 30-28 mod Aalborg.
Annonce

Skjern: Det skulle egentlig have været dagen, hvor Skjern Håndbold skulle have slået de danske mestre fra Aalborg Håndbold, og hvor Skjern Håndbold skulle have erobret fjerdepladsen i ligaen.

Skjern mødte op med fem sejre i træk - Aalborg mødte op med et kun to dage gammelt nederlag i Barcelona og en lang rejse i kroppen. Det talte til Skjerns fordel.

Men da det hele var slut sidst på eftermiddagen lørdag, havde Aalborg vundet 30-28 efter føring på 15-14 ved pausen.

Måske ikke overraskende. Aalborg er gode. Helt sikkert.

Men de var ikke bedre, end at Skjern havde pæne muligheder for at snuppe sejren.

Tag bare den vending, kampen fik i slutfasen.

Annonce

To minutter for film til undrende Tidemand

Aalborg førte 23-22 et kvarter før tid. Skjern var i angreb, da Jonas Tidemand røg i gulvet.

Dommerne Per Olesen og Claus Gramm Pedersen gik ud for at kigge video. Alle ventede en eller anden straf til Aalborg - Men nej. To minutter til Tidemand for film.

- Jeg forstår ingenting. Jeg fik en på hagen, da jeg ville gå forbi en forsvarer. Man kunne se slaget på tv, men det kunne dommerne ikke, så jeg fik en udvisning. Ærgerligt de valgte den udvej, sagde en skuffet Jonas Tidemand.

Den kæberasler rystede Skjern fornemt af sig. De kom godt nok bagud 24-22 ti minutter før tid, hvor Jonas Tidemand fik sin anden udvisning. Heller ikke den modgang slog Skjern ud.

Efter en scoring af Jonathan Würtz og så tre mål i træk af Elvar Jónsson bragte Skjern sig foran 26-25 med mindre end fem minutter igen.

Mindre end to minutter senere var Skjern bagud 28-26. Det var afgørende.

Og det var selvforskyldt.

Annonce

To helt unødvendige fejl blev dyre

Først en sølle bold fra Jesper Konradsson til Oliver Norlyk - kontramål til Aalborg. Så en tabt bold af Norlyk - kontramål til Aalborg.

Det kom Skjern sig aldrig over, og den vending på kampen var lige det, Skjern-truppen pegede på som forklaring på nederlaget.

- Vi skal passe bedre på de føringer, vi får i løbet af en kamp mod de stærkeste hold. Længere er den ikke. I den situation manglede vi lige den sidste skarphed, mente Jonas Tidemand.

I første halvleg havde der været en nærmest identisk periode.

Efter en svag start med alt for passivt spil i forsvaret og for få redninger krydret med for langsomt spil i angrebet var Skjern bagud 9-6. De fleste af de seks mål scoret på enkeltmandspræstationer.

Men Robin Haug fik lidt fat i målet, der var et par kontrascoringer, og pludselig førte hjemmeholdet 11-9. Hårdt tilkæmpet føring - let smidt væk. Fire mål i træk til Aalborg og Skjern var lige vidt.

Annonce

Mærkelig udskiftning af Svend Rughave

Derfra var det helt lige. Også selv om indskiftede Svend Rughave i starten ikke fik fat i nok. Men det ændrede sig gevaldigt. Svend Rughave nåede op på en redningsprocent på 45, da han omkring 45 minutter før tid blev skiftet ud.

- Det var fordi, Aalborg begyndte at skyde mere fra distancen. Svend er bedst på de nære skud, mens Robin er bedre fra distancen, forklarede træner Claus Dalgaard-Hansen.

At Aalborg så scorede på nærskud på kontraløbene, var bare ærgerligt.

Tingene gik bare ikke Skjerns vej i slutfasen.

- Mod de gode hold skal vi være stærkere. Med lidt marginaler havde vi vundet, lød vurderingen fra Jesper Konradsson.


Det irriterer mig mest, at vi smed vore føringer let væk. Vi manglede skarphed, da vi skulle lukke kampen. Det gik lidt for stærkt for os, og så kom fejlene.

Jesper Konradsson, Skjern Håndbold


Han var træt af en hakkende start uden tempo, og træt af at Skjern ikke fik løbet nok kontra til flere lette mål.

- Men det irriterer mig mest, at vi smed vore føringer let væk. Vi manglede skarphed, da vi skulle lukke kampen. Det gik lidt for stærkt for os, og så kom fejlene. I sådan en situation skal vi være bedre, sagde Jesper Konradsson.

Claus Dalgaard-Hansen pegede på det samme.

- Vi havde arbejdet hårdt for at få vore føringer. Så skal vi være bedre til at passe på føringerne, så det er vore modstandere, der skal jagte os. Nu smed vi føringerne så hurtigt, at vi igen skulle være de jagtende, og det er svært mod et hold af Aalborgs kaliber. Det er det, jeg er mest træt af lige nu, sluttede Claus Dalgaard-Hansen.

Ligaen herrer

Skjern Håndbold-Aalborg Håndbold 28-30 (14-15)

Målscorere Skjern Håndbold: Elvar Jónsson 7, Jonas Tidemand 5, Eivind tangen 5, Jesper Konradsson 3, René Rasmussen 3, Jonathan Würtz 2, Anders Eggert 2 (1) og Oliver Norlyk 1.

Målscorere Aalborg: Nikolaj Læsø 7, Lukas Sandell 5, Sebastian Barthold 4, Felix Claar 3, Andreas Holst Jensen 3, Buster Juul 3 (3), René Anthonsen 2, Mark Strandgaard 1 og Jonas Samuelsson 1.

Straffekast: Skjern 2 (1 mål), Aalborg 4 (3 mål).

Udvisninger: Skjern tre, Aalborg to.

Tilskuere: De tilladte 400 i Skjern Bank Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Annonce